Ruim dertig jaar geleden werd De Eemvogels voor het laatst kampioen in de wedstrijdklasse. Zaterdag 15 juni was het eindelijk weer zover voor de Soesters. In Nieuwegein speelde het team in de laatste wedstrijd van het seizoen zeer goed. Bij rust was er een 5-8 voorsprong en na rust werd deze verder uitgebreid. De 10-17 overwinning was ruim voldoende om de kroon op dit mooie seizoen te zetten.

In de afgelopen jaren was het vlaggenschip van De Eemvogels al vaak dichtbij, maar nooit lukte het om het kampioenschap daadwerkelijk binnen te halen. Zeker de laatste jaren werd er in de vierde klasse vaak een tweede plek behaald waarmee het team alsnog kon promoveren. Dit jaar was er een grote kans dat promotie volledig op eigen kracht zou worden behaald. Echter leek het daar na de eerste vier wedstrijden nog niet op.

In de eerste vier wedstrijden was het spel zeer wisselvallig en dit uitte zich ook in de resultaten. Van ESDO werd zeer moeizaam gewonnen en vervolgens werd er thuis totaal onnodig verloren van Hebbes. Na de uitwedstrijd tegen Gemini, die dik verloren werd, leek de eerste plaats uit zicht. Vanaf die wedstrijd heeft het team de schroom van zich af gegooid en werd het spel constanter en beter. Voor de overgang naar de zaal werd er drie keer op rij gewonnen en zo had het team alles nog in eigen hand.

Na de zaal stond direct de uitwedstrijd tegen toen koploper Hebbes op het programma. In deze wedstrijd toonde De Eemvogels dat het gegroeid was. Hebbes werd verslagen en vervolgens moest er thuis tegen Gemini gewonnen worden om de koppositie te pakken. Kort voor tijd was er in deze wedstrijd nog een achterstand maar deze werd toch omgebogen in een voorsprong en een overwinning. Deze overwinning bracht het geloof dat het dit seizoen daadwerkelijk kon gebeuren. Twee weken geleden werd de laatste thuiswedstrijd gewonnen en dat betekende dat bij winst in de laatste wedstrijd het kampioenschap binnen zou zijn.

Het vertrouwen was voorafgaand aan de wedstrijd groot, maar in de afgelopen jaren werd er uit in Nieuwegein altijd verloren. Het was dus zaak om scherp aan de wedstrijd te beginnen en de ploeg liet zien dat het deze boodschap goed begrepen had. Hélène van den Heuvel opende de score met een doorloopbal en vervolgens scoorden Jordi Mast (2x) en aanvoerder Jeroen van Kappel. Koveni kwam vanaf dat moment iets beter in de wedstrijd en wist enkele keren terug te komen tot op 1 punt verschil. Afstandsschoten van Elisa van Hengstum en Jade Kraaikamp brachten wat lucht en in de laatste seconden voor rust was het Ilse van Barneveld die de 5-8 maakte. Daarmee hadden alle dames in de eerste helft al de korf gevonden.

Het meegereisde publiek was luid en duidelijk aanwezig en dit sterkte de ploeg om in de laatste 30 minuten van het seizoen het kampioenschap mee naar Soest te nemen. Na rust waren het net als in de eerste helft Hélène van den Heuvel, Jeroen van Kappel en Jordi Mast die scoorden. Hiermee kwam het gat op 4 punten en bleek het verzet van de tegenstander grotendeels verbroken. De Eemvogels wist nog te versnellen en speelde de wedstrijd zeer goed uit. Jeroen van Kappel, die dit seizoen aanvoerder was en die taak zeer goed heeft ingevuld, maakte zijn derde treffer en vervolgens was het de beurt aan Henk Luijk. Met een afstandsschot nam hij afscheid van de vereniging waar hij zich vele jaren voor heeft ingezet. De gebroeders Mast deden ook nog een duit in het zakje waarbij met name de treffer van Jeremi van grote schoonheid was. Ook Jade Kraaikamp, die volgend seizoen niet meer in het eerste team zal spelen, knalde er bij haar afscheid nog één van afstand in. De tomeloze inzet van Koen van Barneveld maakte dat de aanval van Koveni niet meer aan scoren toekwam. Het slotakkoord was wel voor Koveni, maar de overwinning was toen al lang en breed binnen. Bij 10-17 werd er afgefloten en kon het feest losbarsten. Het team vierde samen met vaste invallers Mark Luijk, Sander de Jongh, Tim Beuving, Eva Kok, Aniek van de Hoef en Rianne Koning dat het dan eindelijk gelukt was om kampioen te worden. Coach Cor van Dijk kon zijn geluk niet op en ook Daniëlle Ras, die volgend seizoen net als Jade een stapje terug doet, deelde van afstand in de feestvreugde.

Met deze overwinning kwam er een einde aan een heel mooi seizoen voor De Eemvogels. Het team wil alle supporters, invallers en vrijwilligers bedanken die een belangrijke bijdrage hebben gehad aan dit succes. Vanaf september speelt het team op het veld in de 3de klasse.

Doelpuntenmakers: Jordi Mast 6x, Jeroen van Kappel 3x, Jade Kraaikamp 2x, Hélène van den Heuvel 2x, Elisa van Hengstum 1x, Ilse van Barneveld 1x, Henk Luijk 1x, Jeremi Mast 1x