S1
Team S1 2019-2020

In de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen was Sporting Badhoevedorp de tegenstander voor De Eemvogels. Deze onbekende tegenstander werd vooraf hoger ingeschat maar na de goede overwinning in de voorgaande wedstrijd was het team erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Aan de strijd en inzet heeft het zeker niet gelegen, maar op schotvaardigheid moest De Eemvogels het in de eerste helft flink afleggen. Bij rust stond het 4-14. De tweede helft ging gelijk op maar dichterbij kwamen de Soesters niet, eindstand 8-19.

Op de warme zaterdagmiddag was de start van de thuisploeg matig. De scherpte leek te ontbreken terwijl Badhoevedorp niet leek te kunnen missen. Van de eerste 8 pogingen wisten zij er 6 te verzilveren waardoor er na 10 minuten al een 0-6 achterstand op het bord stond. De eerste treffer van De Eemvogels kwam van de hand van Birgit Brouwer die haar officiele debuut maakte. Aanvoerder Jeroen van Kappel scoorde nog tweemaal en ook Aniek van de Hoef wist haar basisplaats met een doelpunt te bekronen. Badhoevedorp ging echter de gehele eerste helft door met waar het mee was begonnen, amper kansen missen. Bij rust was het gat 10 punten en zat er voor De Eemvogels niets anders op dan door blijven gaan en proberen toch in het eigen spel te komen.

Na rust ging dit beter. Met name de eerste 20 minuten van de tweede helft hielden beide teams elkaar in evenwicht qua spel en qua score. Treffers van wederom van Kappel, Koen van Barneveld en Aniek van de Hoef maakten dat de thuisploeg iets dichterbij kwam. Ook Jeremi Mast deed nog een duit in het zakje. In de slotfase wist Badhoevedorp het gat nog iets te vergroten met als gevolg de 8-19 eindstand.

Een teleurstellende nederlaag voor De Eemvogels maar wel met het besef dat tegen deze tegenstander de punten niet gehaald moeten worden. Komende week speelt het team in Rotterdam tegen Sperwers. Een nieuwe kans voor De Eemvogels om punten binnen te slepen.

Doelpuntenmakers: Jeroen van Kappel 3x, Aniek van de Hoef 2x, Birgit Brouwer 1x, Koen van Barneveld 1x, Jeremi Mast 1x