S1
Team S1 2019-2020

In de laatste veldwedstrijd voor de start van de zaalcompetitie trad De Eemvogels voor de tweede keer dit seizoen aan tegen Vlug en Vaardig uit Amsterdam. De eerste wedstrijd dit seizoen ging lang gelijk op en werd uiteindelijk verdiend gewonnen door De Eemvogels. Wat betreft het scoreverloop werd het eenzelfde wedstrijd als begin september. Bij rust stonden de Soesters 7-8 achter maar bij het laatste fluitsignaal was dit omgebogen in een 19-16 overwinning.

Vooraf werd een spannende en fysieke wedstrijd verwacht. Bij winst voor De Eemvogels zou een gat worden geslagen met de onderste ploegen. Bij winst voor de tegenstander betekende dat aansluiting bij de middenmoot. In de vorige wedstrijd liet De Eemvogels zich nog verrassen door het fysieke spel van de tegenstander. Daar zou in deze wedstrijd geen sprake van zijn. Vanaf de start werd het fysieke spel bestraft en regende het vrije ballen en strafworpen. In eerste instantie werden deze kansen nog niet benut door De Eemvogels en juist wel door Vlug en Vaardig. Jeremi Mast, Mark Luijk en Hélène van den Heuvel wisten na goed veldspel doelpunten te maken. De overige doelpunten in de eerste helft kwamen uit vrije ballen van Rianne Koning en Jordi Mast en strafworpen van Jeremi Mast en Mark Luijk. Vlug en Vaardig ging echter net wat slimmer met de kansen om en bepaalde de ruststand op 7-8.

Ook kort na rust bleef het spelbeeld gelijk. Kansen waren er genoeg maar de tegenstander wist toch telkens makkelijk te scoren en de voorsprong te behouden en te vergroten. Bij 10-13 keek De Eemvogels tegen de grootste achterstand van de wedstrijd aan. Vanaf dat moment ging de knop om en werd het tempo verhoogd. Dit werd beantwoord met vele overtredingen en in tegenstelling tot de eerste helft werden de geboden kansen nu allemaal afgemaakt. Jeremi Mast en Jeroen van Kappel scoorden beiden met een strafworp en een afstandsschot. Elisa van Hengstum en Aniek van de Hoef scoorden ook van afstand. Het slotakkoord was voor Koen van Barneveld en wederom van Mast en van Kappel. De laatste fase werd er negen keer door De Eemvogels gescoord tegen drie doelpunten van de tegenstander. Een moeilijke maar bij vlagen goede wedstrijd van De Eemvogels werd daarmee omgezet in een 19-16 overwinning.

Daarmee is het gat met de drie onderste ploegen vergroot naar vier punten en staan De Eemvogels gedeeld vierde op de ranglijst. Zaterdag 23 november staat de eerste zaalwedstrijd op het programma en pas op zaterdag 11 april zal de veldcompetitie hervat worden. Aan De Eemvogels dan de taak om de goede eerste helft van het veldseizoen een vervolg te geven.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 6x, Jeroen van Kappel 3x, Mark Luijk 3x, Jordi Mast 2x, Hélène van den Heuvel 1x, Elisa van Hengstum 1x, Rianne Koning 1x, Aniek van de Hoef 1x, Koen van Barneveld 1x