S1
Team S1 2019-2020

Nadat alle tegenstanders voor een eerste keer waren ontmoet, was het nu tijd voor de eerste returnwedstrijd; Koveni was hierin de tegenstander. De ploeg uit Nieuwegein staat bekend als een stugge en sterke zaalploeg, die sinds kort de koppositie uit handen had gegeven. Waar de eerste wedstrijd in een gelijkspel eindigde, waren beide ploegen vastberaden om de aansluiting met de nummer 1 te behouden. Een moeizame eerste helft resulteerde in een 9-7 voorsprong voor de Eemvogels. In de tweede helft, gekenmerkt door rust aan de Soesterse kant en veel pech in de afronding bij Nieuwegein, wist De Eemvogels een ruime voorsprong op te bouwen. Eindstand: 19-11.

Vooraf waren de aanwijzingen duidelijk: de rust bewaren in de aanval, maar met name in de paalzone blijven plakken bij de tegenstander. Desondanks wist Koveni met een korte wegtrekbal de voorsprong te pakken. De Eemvogels maakten al gauw gelijk en zouden hierna niet meer op achterstand komen. Het verdedigende werk werd hierna keurig uitgevoerd, maar mooie doelpunten werden afgewisseld met zeer moeizame en onverzorgde aanvallen. Vlak voor rust wisten de Eemvogels toch nog middels een strafworp op een voorsprong van twee punten te komen; 9-7.

In de tweede helft wist Koveni bij te blijven, tot aan de 12-10. Hierna wisten de Eemvogels het gat te vergroten en werd het spel steeds meer vrij en ontspannen. Kers op de taart was een goede invalbeurt van Jeroen van Kappel, die met twee treffers de wedstrijd afsloot: 19-11.

Voor de derde keer op rij wisten de Eemvogels 19 keer te scoren en het verdedigend in grote lijnen goed dicht te houden. Door de winst staat De Eemvogels nog steeds op de tweede plaats, drie punten los van Koveni en één punt achter op KCD. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen SGV in Culemborg op het programma; vooralsnog het enige team waar de Eemvogels van hebben verloren.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 5x, Ilse van Barneveld 3x, Mark Luijk 3x, , Koen van Barneveld 2x Jeroen van Kappel 2x, Jordi Mast 2x, Birgit Brouwer 1x, Elisa van Hengstum 1x