A1
Team A1 2019-2020

Soms gebeurt het dat, hoe goed je ook speelt, je een wedstrijd gewoon niet kan winnen. Afgelopen zaterdag 15 februari 2020 overkwam de A1 dat bij de uitwedstrijd tegen de Meeuwen. Hoewel de ploeg sterker was, zorgde enkele dwalingen van de scheidsrechter en bijzondere wissels van de tegenpartij ervoor dat de punten in Putten bleven.

Na de winst de voorgaande week gingen de Eemvogels vol goede moed op bezoek bij de Meeuwen. Vooraf wisten de Soesters dat de inzet was om aan te sluiten op plek 4 en zonder wissels zou dit geen makkelijke opgave worden.

Als snel was duidelijk dat de Soesters ervoor zouden gaan. Het was Mike die direct met een doorloopbal zijn eerste punt van deze wedstrijd zou scoren. Na 2 doelpunten van de Meeuwen zorgde Ingmar voor de gelijkmaker. Tot 4-4 werd er om en om gescoord en leek het een spannende pot te gaan worden. Maar ineens waren daar 2 makkelijk gegeven strafworpen voor de Meeuwen welke beide benut werden. De Eemvogels waren van slag en de Meeuwen liepen voor rust uit naar een 8-4 voorsprong.

Na rust waren de Eemvogels duidelijk de betere ploeg, maar telkens als er gescoord werd volgde er toch een tegentreffer. Van 8-4 werd het 11-7. Toch trokken de Eemvogels het spel steeds meer naar zich toe en kwam men 10 minuten voor tijd terug tot 11-9.

Leek er dan toch wat mogelijk?

Blijkbaar onzeker van de eigen krachten zochten de coaches van de Meeuwen hulp bij de inmiddels warmlopende selectie van Meeuwen 1. En spontaan kwamen daar 2 wissels vandaan die de overwinning binnen moesten slepen.

Ondanks de kansen die de Eemvogels nog kregen was het de Meeuwen die de eindstand bepaalde op 12-9.

Doelpuntenmakers Eemvogels: Mike 3x, Ingmar 4x, Tethy en Celina