S1 2020-2021

Met 7 punten uit vier wedstrijden stond De Eemvogels halverwege de eerste helft van het veldseizoen op een nette tweede plaats. De volgende tegenstander was Sporting West uit Amsterdam. De tegenstander had na 4 wedstrijden nog geen punt verloren en had alle wedstrijden met duidelijke cijfers gewonnen. Aan De Eemvogels de taak om een zo goed mogelijk resultaat te behalen in het Westerpark. De tegenstander bleek in deze wedstrijd echter net een maatje te groot, eindstand 19-12.

Middenin in het Westerpark werd in in herfstachtig weer voor de eerst plaats op de ranglijst gespeeld. De start was duidelijk voor de thuisploeg. Lange aanvallen werden telkens afgerond terwijl De Eemvogels moeite had om tot kansen te komen. Bij een 4-0 achterstand begonnen de Soesters mee te scoren. Het gat van vier werd een aantal keer teruggebracht tot drie punten maar dichterbij kwam De Eemvogels voor rust niet. Met een 10-6 stand gingen beide ploegen de rust in.

In de tweede helft werd met name het aanvalsspel bemoeilijkt door de weersomstandigheden. Pas tegen het einde van de tweede helft werd korf weer makkelijker gevonden door beide ploegen. Sporting West wist het gat van vier in deze fase te vergroten naar 8. Het slotakkoord was voor De Eemvogels en daarmee werd de eindstand op 19-12 bepaald.

In de komende weken staan er wedstrijden op het programma waar voor De Eemvogels punten te behalen zijn. Komende zaterdag is in Soest Hellas ’63 uit Nunspeet de tegenstander.

Doelpuntenmakers: Elisa van Hengstum 3x, Jeremi Mast 3x, Mark Luijk 2x, Jordi Mast 2x, Hélène van den Heuvel 1x, Koen van Barneveld 1x