In de laatste wedstrijd van het veldseizoen stond er voor De Eemvogels weinig meer op het spel. In de vorige weken was lijfsbehoud al veilig gesteld en in de laatste competitiewedstrijd ging het uitsluitend om de rangschikking in middenmoot. In de hitte in Ede was Reehorst de tegenstander. In een matige wedstrijd van beide kanten waren de doelpunten schaars. Bij rust stonden de Soesters nog met 4-6 voor maar een slotoffensief van de thuisploeg bepaalde de eindstand op 12-10.

De heenwedstrijd tegen Reehorst werd nipt en ongelukkig verloren. De Eemvogels had zich dan ook voorgenomen om lang in de wedstrijd te blijven en vooral de krachten te sparen gezien de hoge temperaturen. Ondanks dat er weinig gescoord werd zat de ploeg goed in de wedstrijd. Verdedigend werd er amper iets weg gegeven tegen het meest scorende team van de poule. Bij rust was er een 4-6 voorsprong door doelpunten van Elisa van Hengstum en Mark Luijk die hun laatste wedstrijd voor De Eemvogels speelden.

Na rust stokte de doelpuntenproductie van De Eemvogels en wist Reehorst terug te komen in de wedstrijd. Lange tijd ging het gelijk op maar in de laatste 10 minuten pakte de thuisploeg de voorsprong en gaf het deze niet meer weg. Eindstand 12-10.

Ondanks de nederlaag kijkt De Eemvogels positief terug op het seizoen. In de tweede helft van de veldcompetitie werden voldoende punten gepakt om ook volgend seizoen in de derde klasse te spelen. Daarmee heeft de tevens afscheid nemende coach Theo van Duinkerken de doelstelling met zijn team behaald.

Doelpuntenmakers: Elisa van Hengstum 2x, Mark Luijk 2x, Jeremi Mast 2x, Jordi Mast 2x, Ilse van Barneveld 1x, Jeroen van Kappel 1x