Bij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen was er voor De Eemvogels veel aan gelegen om te winnen. Met veel publiek op de banken en een seizoensopening direct na de wedstrijd was het zaak om de sfeer er goed in te krijgen. De start van de thuisploeg was prima en in de eerste helft werd een 9-2 voorsprong gepakt. Na rust waren de doelpunten schaarser maar bleef de inzet hoog. Eindstand 14-4.

Bij afwezigheid van aanvoerder Jeremi Mast en Koen van Barneveld startte De Eemvogels met Jeroen van Kappel als aanvoerder en oude bekende Nando Kraaikamp in de basis. Voor Kraaikamp was het zijn rentree in het eerste team na eerder al jaren in het eerste te hebben gespeeld. De thuisploeg begon prima aan de wedstrijd en stond na een minuut of vijf al met 3-0 voor. Deze voorsprong werd gaandeweg de eerste helft uitgebouwd met slechts een sporadische tegentreffer van de tegenstander uit Amersfoort. Ruststand 9-2.

In de rust werd afgesproken de druk erop te houden en niet te verslappen. Nadat Anouk Zwart vorige week al haar debuut had gemaakt, en in deze wedstrijd ook weer verdienstelijk inviel, was het July Felten die ook haar debuut maakte in het eerste van De Eemvogels. Ondanks de wisselingen in de samenstelling werden er voortdurend kansen gecreëerd en had de score nog veel hoger uit kunnen vallen. De winst was echter al een tijd binnen en met enkele mooie goals werd de 14-4 overwinning binnengesleept. Nando Kraaikamp wist zijn rentree op te luisteren met een doelpunt. Aan het einde van de tweede helft viel ook Ingmar Visser nog in en zo maakte ook hij zijn debuut.

Volgende week speelt het team in Harderwijk tegen Unitas.

Doelpuntenmakers: Jordi Mast 5x, Jeroen van Kappel 3x, Jade Kraaikamp 2x, Daniëlle Ras 2x, Elise Koning 1x, Nando Kraaikamp 1x