Afgelopen woensdag was het zover. De jaarlijkse algemene ledenvergadering stond op het programma. Lees verder voor een verslag van de vergadering.

In de goed met leden gevulde kantine opent voorzitter Jeroen van Kappel de vergadering. Deze vergadering staat in het teken van het vormen van een nieuw bestuur en het vaststellen van de begroting en de nieuwe statuten.

In deze vergadering treedt het bestuur af en dient er een nieuw bestuur te komen. Alvorens het bestuur vertrekt besluit de vergadering uit waardering voor het vele werk, om Jeroen te benoemen tot Lid van Verdienste. Daarvoor had de vergadering de jaarverslagen al goedgekeurd en ook decharge aan het bestuur verleend. De weg voor het nieuwe bestuur kwam daarmee helemaal vrij te liggen.

Martijn van Laar werd voorgesteld als voorzitter en Kees Groeneveld als penningmeester. De leden gaan akkoord met het voorstel. Wat nog ontbreekt is een nieuwe secretaris. Helaas werd die ook vanavond niet gevonden. Er blijft gezocht worden. Lukt dat niet dan komt er met een termijn van twee maanden een nieuwe ledenvergadering.

Vervolgens gaat het over geld. De nieuwe begroting laat een te kort zien van zo’n 3.750 euro. Martijn benadrukt dat het van belang is nieuwe leden te werven zodat het tekort kan worden teruggedrongen. Ook denkt Martijn er aan om goed in te zetten op de Grote Clubactie.

Bijna aan het einde van de lange vergadering gaat het nog over de statuten. Na wat vragen en antwoorden stemt de ledenvergadering met de nieuwe statuten in. Het officiële traject kan in werking worden gezet.

Tot slot worden Ingmar en Franklin gefeliciteerd met hun 10 jarig lidmaatschap en ontvangen zij de traditionele handdoek.