In de laatste wedstrijd van het najaar veldseizoen kwam directe concurrent Unitas naar Soest. De uitwedstrijd was ruim gewonnen met 12-20 maar gemakkelijk ging dit niet. Met name verdedigend liet De Eemvogels in de eerste helft zien dat het wel goed zit. Aanvallend was het nog zoeken waardoor het bij rust pas 6-4 stond. Na rust liep het team snel uit naar een 14-6 voorsprong. De eindstand van 15-9 betekende dat het kampioenschap binnen was voor de Soesters.

Met de vaste basisacht van de afgelopen weken werd er op woensdagavond gespeeld tegen Unitas uit Harderwijk. Beide teams moesten duidelijk nog even wennen aan het herfstweer. In de eerste 10 minuten werd er amper gescoord en vlogen er flink wat ballen over de zijlijn. Na de 1-1 van De Eemvogels begon het beter te lopen en werd het snel 3-1. Tot aan de rust werd er om en om gescoord tot 6-4.

Na rust werd maakte Jeroen van Kappel direct in de eerste de beste aanval een doelpunt en dit was het startsein om door te drukken. De ploeg liep snel uit naar 14 doelpunten en pas tegen het einde van de wedstrijd werd de verdedigende druk iets losgelaten waardoor Unit as nog tot 9 treffers kon komen. Bij 15-9 werd er afgefloten en waren zowel de overwinning als het kampioenschap binnen.

Medio november start de zaalcompetitie voor De Eemvogels.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 4x, Ilse van Barneveld 3x, Koen van Barneveld 3x, Jordi Mast 3x, Jeroen van Kappel 2x