Afgelopen zaterdag was in Amersfoort MIA de tegenstander. De thuiswedstrijd werd met 14-4 gewonnen en ook nu moest er gewonnen worden. De wind maakte dat de doelpunten schaars waren. Bij rust stond het 2-6 en in de tweede helft gaven de Soesters helemaal niets meer weg. Eindstand 2-13.

De harde wind maakte het voor beide teams moeilijk om van afstand te scoren. Het was dan ook zaak om de zonde rondom de korf strak te verdedigen. Los van de snelle 0-1 van De Eemvogels lukte dit beide teams goed. Na 20 minuten stond het pas 1-3 maar vervolgens werd de korf toch makkelijker gevonden. Bij rust stond het 2-6 in het voordeel van De Eemvogels.

Na rust brachten de ingevallen Nando Kraaikamp en Nathanja Snoek nieuw elan. Kraaikamp was met drie doelpunten belangrijk. Verdedigend werd er niets meer weggegeven en zo kon de voorsprong rustig worden uitgebouwd. Bij 2-13 werd er afgefloten.

Voor De Eemvogels rest nu alleen nog de thuiswedstrijd tegen Unitas.

Doelpuntenmakers: Nando Kraaikamp 3x, Jeroen van Kappel 3x, Ilse van Barneveld 2x, Jeremi Mast 2x, Jordi Mast 2x, Jade Kraaikamp 1x