Afgelopen zaterdag stond de eerste terugwedstrijd in de poule op het programma. In Soest was Woudenberg de tegenstander. Voor het eerst dit seizoen kon De Eemvogels met het volledige team aantreden. Na een 9-3 ruststand werd er uiteindelijk met 19-7 gewonnen. Smet op de zege was het geblesseerd uitvallen van Maurice van Dillen.

In de uitwedstrijd tegen Woudenberg had De Eemvogels bij de start nog de grootste moeite om de korf te vinden. Ook in deze wedstrijd duurde het even voordat de eerste score genoteerd kon worden. Na doelpunten van Jordi Mast, Maurice van Dillen en Jeroen van Kappel werd er een 3-1 voorsprong gepakt. Bij de eerstvolgende aanval liep Maurice van Dillen een enkelblessure op waardoor hij noodgedwongen het veld moest verlaten. In het restant van de eerste helft liep De Eemvogels gestaag verder uit.

Na rust bleef de thuisploeg het tempo hooghouden. De ingevallen Nando Kraaikamp en Jeremi Mast pakten hun doelpunten weer mee. Ook Ilse van Barneveld en Elise Koning deden nog een duit in het zakje. Het goede samenspel van het gehele team maakte dat er een onoverbrugbaar gat werd geslagen. Bij 19-7 werd er afgefloten en zo staan de Soesters na 4 speelronden op de volle 8 punten.

Komende week is in Amersfoort MIA de tegenstander.

Doelpuntenmakers: Jordi Mast 7x, Ilse van Barneveld 2x, Jeroen van Kappel 2x, Nando Kraaikamp 2x, Jeremi Mast 2x, Koen van Barneveld 2x, Elise Koning 1x, Maurice van Dillen 1x