Met vier punten uit de eerste twee wedstrijden reisde de ploeg van coach Rick Mast zaterdag af naar Harderwijk. Tegenstander Unitas had vooraf ook nog geen verliespunten dus het was even afwachten wat de wedstrijd zou brengen. Bij rust was er een gat van vijf maar na rust werd dit nog even spannend. Toch bekroonde De Eemvogels een solide wedstrijd met een ruime overwinning en wederom twee punten. Eindstand 12-20.

Tussen alle buien door begon De Eemvogels in Harderwijk goed aan de wedstrijd. Op het hoofdveld van Unitas, één van de grootste clubs in de regio, werd de score geopend door Jade Kraaikamp. Vervolgens waren het Jeroen van Kappel in het ene vak en Maurice van Dillen in het andere vak die makkelijk tot scoren kwamen. Voor rust werd een gat van twee uitgebouwd naar een 6-11 ruststand.

Na rust wist de thuisploeg het verdedigend langer dicht te houden waardoor het opeens 10-12 stond. De Eemvogels richtte zich op en kon met veel verschillende doelpuntenmakers het gat vergroten. Met de ingevallen Susan Verbeij werd de 20 nog gehaald. Alle basisspelers waren uiteindelijk terug te vinden op het scoreformulier. Eindstand 12-20.

Daarmee heeft De Eemvogels nu alle ploegen in de poule een keer getroffen. In de komende drie weken staan de terugwedstrijden op het programma. Aanstaande zaterdag is Woudenberg in Soest de volgende tegenstander.

Doelpuntenmakers: Maurice van Dillen 7x, Jeroen van Kappel 4x, Elise Koning 2x, Jade Kraaikamp 2x, Jordi Mast 2x, Ilse van Barneveld 1x, Daniëlle Ras 1x, Koen van Barneveld 1x