Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen HKC uit Utrecht op het programma. In de zaal werd deze tegenstander twee keer verslagen  maar gemakkelijk ging het beide keren niet. Nu op het veld werd het een moeizame wedstrijd voor beide teams. Voor rust wist de thuisploeg net wat beter af te ronden, ruststand 8-5. Na rust viel het scorend vermogen echter weg waardoor de gasten uit Utrecht langszij konden komen en zelfs de punten mee naar huis konden nemen. Eindstand 9-10.

Met nieuwe aanwinsten July Felten en Nathanja Snoek in de ploeg begon De Eemvogels goed. De openingstreffer van Ilse van Barneveld werd opgevolgd door een score van aanvoerder Jeroen van Kappel. Na de eerste tegentreffer volgde direct een score van July Felten die een mooie actie knap wist af te ronden met een doorloopbal. De scores wisselden elkaar vervolgens af en de ploegen zochten de kleedkamer op met een 8-5 voorsprong voor De Eemvogels.

Na rust duurde het lang voor er weer een doelpunt viel. HKC was uiteindelijk het meest gelukkig in de afronding en dit was het startsein voor de gasten om aan te zetten. Van 8-6 liepen ze uit naar 8-10. Een treffer voor de Soesters volgde met nog een paar minuten op de klok. Dit bleek helaas de enige treffers die de ploeg in de tweede helft zou maken. Eindstand 9-10.

Na een pauze van twee weken speelt De Eemvogels op zaterdag 11 mei thuis tegen Atlantis 4.

Doelpuntenmakers: Jeroen van Kappel 2x, Jordi Mast 2x, Nando Kraaikamp 2x, July Felten 1x, Ilse van Barneveld 1x, Elise Koning 1x