korf_bal_gras

Vanaf 27 maart bieden wij leerlingen uit groep 5 t/m 7 de mogelijkheid om kennis te komen maken met korfbal. Kom jij ook meedoen?

Korfbal is een sport die zowel binnen als buiten wordt gespeeld. Als aanvaller probeer je kansen te creëren om op de korf te schieten. Dribbelen mag niet bij korfbal, evenals de bal uit iemands handen slaan of iemand wegduwen. Daarom is het belangrijk dat je goed leert vrijlopen en veel schijnbewegingen maakt. Ondertussen werk je samen met je medespelers door de bal steeds over te gooien. Je mag immers alleen op de korf schieten als je vrij staat en dus niet verdedigd wordt. Bij korfbal moet je naast aanvallen ook verdedigen. Het is de kunst om je tegenstander goed te volgen. Als je vlak voor iemand staat en je hand op steekt mag de ander niet schieten. Korfbal is een gemengde sport, jongens en meisjes spelen in hetzelfde team.

Kies Je Sport is op 27 maart, 3, 10 en 17 april. De training begint om 18.10 uur. Om 19.00 uur sluiten we de training gezamenlijk af met een glaasje limonade. Kom jij meedoen? Aanmelden kan tot en met 20 maart via de website Activity4Kids.nl.

Zit jij niet in groep 5, 6 of 7, maar wil je wel kennismaken met korfbal? Je bent altijd welkom voor een proeftraining.