Op woensdag 9 september houdt de korfbalvereniging De Eemvogels haar jaarlijkse algemene ledenvergadering. Heeft vanaf september 2014 de verenging gestaan in het teken van het bedenken van plannen, het komende verenigingsjaar zal in het teken staan van het uitvoeren van de plannen. De plannen die moeten leiden tot een nog sterkere vereniging met wortels in de Soester samenleving. Daartoe zal een vrijwel volledig nieuw bestuur leiding dienen te geven aan al de voorgenomen veranderingen.

‘Ambitie’ is een begrip dat zeker sinds vorig jaar past op de enthousiaste korfballers van De Eemvogels. Op initiatief van het bestuur zijn leden uitgenodigd mee te denken over de toekomst van het korfbal in Soest. Aan die uitnodiging is massaal gehoor gegeven. In tal van bijeenkomsten is door veel leden gesproken over ‘De Eemvogels 2.0‘.

Er zijn ambities en doelen opgeschreven over te behalen sportieve prestaties. Beschreven is ook dat De Eemvogels een brede vereniging dient te blijven; voor iedereen is een plek beschikbaar in een korfbalteam. Ook een begrip als ‘gezelligheid’ blijft bij De Eemvogels horen, maar mag de prestatie niet in de weg zitten (en vice versa). En dat alles met een groeiend ledenaantal, dat zowel de gezelligheid, de prestatie als ook de financiële gezondheid van de vereniging ten goede komt.

In de afgelopen maanden is hard gewerkt om de gemaakte plannen te kunnen gaan realiseren. De vereniging heeft een andere structuur gekregen waardoor het bestuur meer gaat besturen en commissies meer gaan uitvoeren. ‘De juiste mensen op de juiste plek’, dat is waar de afgelopen maanden naar gezocht is. Daarom wordt er woensdagavond tijdens de algemene ledenvergadering ook gestemd over een (bijna volledig) nieuw bestuur.

Tijdens de ledenvergadering zal ook formeel worden vastgesteld dat de plannen werkelijkheid moeten gaan worden en dat daar hard aan gewerkt gaat worden door velen. Niet alleen door leden van de korfbalvereniging. Iedereen die deze vereniging een warm hart toedraagt zal de handen verder uit de mouwen gaan steken.

De nieuw gevormde commissies hebben doelen geformuleerd, een planning gemaakt van activiteiten en mensen gezocht die mee gaan helpen dat allemaal werkelijkheid te maken. Dat alles wordt woensdag in de ledenvergadering besproken en naar verwachting beklonken. Daarna kan De Eemvogels echt in de aanval om de ambities voor 2020 te verwezenlijken.