Bij de hervatting van het veldseizoen stond voor De Eemvogels direct de confrontatie met SDO op het programma. Beide ploegen kwamen elkaar de afgelopen seizoenen meermalen tegen waarbij De Eemvogels telkens als verliezer uit de strijd kwam. De ruststand van 11-9 bleek een voorbode voor de uiteindelijke 17-13 overwinning van de Soesters. Een puike teamprestatie waardoor de ploeg een goede stap heeft gezet om zich te handhaven in de derde klasse. 

Na een teleurstellend einde van het zaalseizoen werd op 1 april de veldcompetitie hervat tegen SDO uit Hillegom. Op het veld speelt De Eemvogels een klasse hoger dan in de zaal, waardoor pittige tegenstand werd verwacht. Zeker ook omdat SDO drie maal eerder een ruime overwinning boekte op De Eemvogels. Op het laatste moment haakte aanvoerder Jeremi Mast af vanwege ziekte, waardoor De Eemvogels geen optimale voorbereiding had. Tim Luijk verving de aanvoerder.

Coach Cor van Dijk stelde vooraf aan de wedstrijd dat er verdedigend hard moest worden gewerkt om resultaat te boeken en dat er op aanvallend gebied rustig gezocht diende te worden naar scoringskansen. De wedstrijd begon voortvarend, De Eemvogels forceerde in de eerste aanval al een strafworp. Deze werd helaas gemist, maar in de daaropvolgende zorgvuldige aanval werd de score geopend met een afstandsschot. Al snel kwam SDO met een antwoord, en pakte het ook een voorsprong. Lange tijd ging het gelijk op tot aan 6-6, met name de scores van Jade van den Brul, middels afstandsschoten na goed uitgespeelde aanvallen, vielen op. Door schoten van Jordi Mast en een strafworp van Jeroen van Kappel werd een voorsprong van 2 doelpunten gepakt. Het was geen perfecte wedstrijd, maar De Eemvogels maakte gewoonweg minder fouten dan SDO. Met een voorsprong van 11-9 werd de rust bereikt.

In de rust stipte Cor van Dijk de discipline en strijd aan waar de voorsprong mee zou moeten worden uitgebreid.

Het was SDO echter dat de score opende in de tweede helft, maar de thuisploeg wist de voorsprong te behouden en later zelfs uit te breiden naar 15-12 stand, middels een mooie wegtrekbal van Ilse van Barneveld. Ook Elisa van Hengstum was belangrijk met een score van afstand en een wat onorthodoxe doorloopbal die er eindelijk wel in ging. SDO probeerde nog wat te forceren maar kwam niet onder de druk van De Eemvogels vandaan. SDO wist nog één doelpunt te forceren, maar daarna dwong De Eemvogels nog twee strafworpen af na onreglementair gestopte doorbraken. Deze werden beiden afgemaakt door Henk Luijk. Eindstand 17-13.

Zodoende een puike hervatting van het veldseizoen voor de Soesters, waar handhaving het doel is. Door deze overwinning bevindt De Eemvogels zich steviger in de middenmoot, maar meer punten zijn zeker nog nodig of in ieder geval gewenst! Volgende week de uitwedstrijd tegen Sperwers in Rotterdam, waar ook gestreden moet worden voor de punten.

Doelpuntenmakers: Henk Luijk 4x, Elisa van Hengstum 3x, Jordi Mast 3x, Jade van den Brul 2x, Daniëlle Ras 2x, Jeroen van Kappel 2x, Ilse van Barneveld 1x