Op zaterdag 25 maart was het de hele dag gezellig druk op het korfbalveld aan de Henriette Blaekweg. Ruim 175 leerlingen uit groep 3 t/m 8 maakten tijdens de Schoolkorfbaldag (opnieuw) kennis met korfbal en de gezellige en positieve sfeer van korfbalvereniging De Eemvogels.

’s Ochtends verwelkomde de korfbalvereniging kinderen uit groep 3 en 4. Tussen alle kinderen door waren de Eemvogelleden goed herkenbaar aan hun rode wedstrijdshirt. Meer dan 40 vrijwilligers van de Soester korfbalclub waren op de been om de kinderen een sportieve ochtend te bezorgen. Het plezier straalde ervan af; zowel bij de deelnemers, het publiek als de organisatie.

In de middag streden de teams uit groep 5/6 en 7/8 op een sportieve manier om de felbegeerde bekers. Hier werd duidelijk dat korfbal een echte teamsport is. Alleen door samen te werken kun je scoren. De meisjes en jongens zetten zich tot het uiterste in, zowel in de aanval als in de verdediging. Bij groep 5/6 eindigde een team van De Driesprong op de eerste plaats. Bij groep 7/8 ging de 2e Van der Huchtschool er met de gouden beker vandoor. Beide teams mogen de eer van Soest verdedigen tijdens het Provinciaal Schoolkorfbaltoernooi in juni.

Sfeerimpressie | gelukkig hebben we de foto’s nog…
Een uitgebreide terugblik in beeld is te bekijken via onderstaande links. Met dank aan fotografen Jelmer van NussStefan Brouwer Valeri Erling:
Schoolkorfbaldag 2017 – sfeerimpressie 1
Schoolkorfbaldag 2017 – sfeerimpressie 2
Schoolkorfbaldag 2017 – sfeerimpressie 3

Scholen verrast met bezoekje
Vorige week hebben De Eemvogels alle deelnemende scholen bezocht. De kinderen die deel hadden genomen aan de Schoolkorfbaldag werden verrast met een diploma en sleutelhanger als aandenken aan hun deelname aan de Schoolkorfbaldag 2017.

Speciale trainingen: is korfbal jouw sport?
Veel korven, veel ballen, veel trainers, veel plezier. Dat zijn de codewoorden van de speciale trainingen die De Eemvogels na afloop van de Schoolkorfbaldag organiseert. Drie woensdagavonden op rij kunnen leerlingen uit groep 3 t/m 8 kijken of korfbal hun sport wordt.

De trainingen vinden plaats op woensdag 29 maart, woensdag 5 april en woensdag 12 april van 18.00 tot 18.45 uur op het Eemvogelveld aan de Henriëtte Blaekweg. Na deze trainingen kunnen ze instromen bij echte korfbalteams van De Eemvogels. Tijdens de eerste training op 29 maart waren er al veel enthousiaste kinderen aanwezig.

Aanmelden mag, maar hoeft niet. Voor aanmelden en vragen kan contact worden opgenomen met de Jordi Mast: tc@eemvogels.nl. Natuurlijk zijn vriendjes en vriendinnetjes ook van harte welkom (ook als die niet mee hebben gedaan met de Schoolkorfbaldag).

Winnaar kleurwedstrijd
De 10-jarige Cas van de Prins Willem Alexanderschool won de kleurwedstrijd en kreeg van Tessa en Eva een lekkere prijs.