Nadat er zaterdag al diverse kampioenen gehuldigd konden worden, stond afgelopen woensdag de kampioenswedstrijd van de A1 nog op het programma. In een rechtstreeks duel  om het kampioenschap tegen Antilopen wist De Eemvogels de winst, en daarmee ook de titel, te pakken.

Vooraf was de opdracht voor het team van coaches Ilse van Barneveld en Jeremi Mast duidelijk. Er moest thuis gewonnen worden van directe concurrent Antilopen om de eerste plaats op te eisen. Bij winst zou het team dan qua punten gelijk komen met Revival, maar zou het op basis van het doelsaldo op de eerste plek komen.

Beide teams begonnen matig aan de wedstrijd op het zonovergoten veld aan de Henriëtte Blaekweg. Na 20 minuten stond het pas 1-1 en leek het er op neer te komen wie de zenuwen het beste onder bedwang kon houden. Antilopen wist voor rust als eerste een gat te slaan door tweemaal op rij de korf te vinden. Vervolgens kwam ook De Eemvogels los, maar het geslagen gat kon voor rust niet meer worden gedicht. Ruststand 3-5.

Direct vanaf de start van de tweede helft leek de thuisploeg uit een ander vaatje te tappen. Vol strijd en inzet wist het team niet alleen snel het gat te dichten en naast Antilopen te komen, maar ook direct een voorsprong te pakken. In tegenstelling tot de eerste helft werden de kans nu makkelijk gecreëerd en afgerond. Ook de tegenstander kreeg voldoende kansen, maar de afronding ontbrak. De Eemvogels kwam op een voorsprong van 4 punten en met nog 5 minuten te spelen leek daarmee het kampioenschap binnen. De tegenstander uit Leusden wist het gat nog te verkleinen tot twee, maar dit was onvoldoende om het nog spannend te maken. Bij het laatste fluitsignaal sprongen de spelers en coaches elkaar in de armen en werd het kampioenschap goed gevierd. Eindstand 12-10.

De Eemvogels A1 | kampioen veldcompetitie voorjaar 2016-2017     vlnr Mark Luijk, Mischa van Ouwerkerk, Christiaan Snoek, Michael van Bijleveld, Sara Dijkhuizen, Ilse van Barneveld (coach), Charlotte Bielschowsky, Fanouritza Dam, Koen van Barneveld en Jeremi Mast (coach).

Het team is na afloop van de wedstrijd gehuldigd door bestuurslid Jeroen van Kappel. Nogmaals allemaal van harte gefeliciteerd!