Op 3 juni was het dan zover: de Eemvogels maakten zich in de ochtend klaar voor hun eerste echte sponsorloop. De leden hebben zoveel mogelijk geld opgehaald om de jeugdtrainers verder op te leiden.

Spelers uit vrijwel alle teams stonden klaar om vijftien minuten alles te geven en zoveel mogelijk rondjes van 180 meter te lopen. Aangemoedigd door het bestuur en meerdere ouders hebben de leden zoveel mogelijk rondjes gerend. Degene met de grootste longen haalde zelfs 20 rondjes! Na een warm applaus was de rusttijd zeer kort: alle tweetallen moesten zich al weer mentaal voorbereiden voor het schutterstoernooi.

Vijftien tweetallen hebben zich ingeschreven voor het schutterstoernooi. Verdeeld over drie poules mochten deze tweetallen hun zuivere schotkunsten vertonen. Na een hoop mooie schoten en spannende potjes mochten alle sterkste tweetallen voor de titel gaan in een ‘winnaarspoule’. Jesse en Sander, Daniëlle en Ilse en Fréderique en Hélène speelden de wedstrijden in deze poule om de titel ‘schutterskampioen 2016/2017’ op hun naam te schrijven.

De finales waren zeer spannend; de titel werd uiteindelijk beslist op basis van doelsaldo. Na druk rekenen door de organisatie mochten A-junioren Jesse de Boer en Sander de Jongh zich de beste schutters van het seizoen noemen; met een doelsaldo van plus drie sleepten ze de titel binnen.

Na de felicitaties richting de jongens werd de dag afgesloten met een heerlijke pannenkoekenlunch, verzorgd door de kantinecommissie.

Nog één oproep aan alle deelnemers van de sponsorloop: verzamel de opbrengsten van de sponsorloop zo snel mogelijk en lever ze in bij jouw coach. Dit kan uiterlijk op het Familiedagtoernooi op 24 juni. Vragen? Mail Jeremi.