Zaterdag 30 september speelden de meisjes en jongens van de D1 tegen KV Huizen. Het was een leuke en spannende wedstrijd. Ze speelden tegen een aardig gelijkwaardig team en de scheids was top! Elke overtreding legde hij heel goed uit aan de teams.
In het begin van de wedstrijd scoorde Ylva al snel de 1-0. De tegenpartij echter pakte gelijk haar kans door nog in de euforie van De Eemvogels de 1-1 de scoren. Iedereen speelde heel goed. Fenna, een van de debutanten, begreep het spel al heel goed. Zij was degene die continu vrij liep. Het duurde even voor de anderen dat door hadden, maar na deze ontdekking maakten ze goed gebruik van Fenna en kon ze laten zien dat ze een echte korfballer is. Voor debutant Duncan gold hetzelfde. Ook hij stond klaar om de bal te vangen maar was als nieuweling nog wat onzichtbaar. Gelukkig wist Duncan zich heel goed te presenteren en kon het team ook van zijn kwaliteiten gebruik maken.

Net na het wisselen van vak scoorde Nathanja met een prachtig afstandsschot. Jilly, de derde debutant van het team, scoorde het derde punt. Ook zij heeft nu al haar plek in het team bepaald. Het stond inmiddels 3-2 voor De Eemvogels. Nathanja zorgde wederom voor een mooi doelpunt zodat we 4-2 voorstonden. Maar toen scoorde de tegenpartij weer en werd het 4-3. Anouk stond vrij, kreeg de bal en maakte de 5-3 en daarna scoorde zij ook het zesde punt een kwartier voor het einde. De overwinning was dichtbij. Daarna werd het heel spannend. KV Huizen zette in op de aanval. Helaas voor hun kwamen ze niet om Lars en Maartje heen. Werkelijk alle doorloopballen van de tegenpartij verdedigden ze. Ook debutant Lars heeft laten zien dat hij onmisbaar is in de D1. Toch werd het nog 6-4. Maar de wedstrijd was nog niet afgeslopen. De Eemvogels gaven alles. En dat werd beloond. In de laatste minuut scoorde Nathanja het laatste doelpunt. Het werd 7-4. Een verdiende overwinning.