Het spel werd steeds beter, de doelpunten vielen makkelijker en het verschil met de tegenstanders werd de afgelopen weken al steeds kleiner. Het ontbrak De Eemvogels alleen nog aan een overwinning en de punten die daarmee gepaard gaan. Tegen het bekende Keizer Karel uit Nijmegen werd in de Banninghal in Soesterberg dan toch eindelijk de ban gebroken. In een ware thriller, waarin het verschil tussen beide ploegen nooit meer dan twee punten werd, wist De Eemvogels na een 9-7 voorsprong bij rust tot het einde in de wedstrijd te blijven. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd werd met een uiterste krachtinspanning de 17-16 door de korf geschoten en werd daarmee een dikverdiende overwinning behaald.

In de bekende basisacht begon De Eemvogels in de Banninghal aan de wedstrijd. De start was uitstekend met twee doelpunten van het eerste aanvalsvak. Dit was het teken voor Keizer Karel om de strijd aan te gaan. Om en om wisten beide ploegen drie keer op rij de korf te vinden en zo kwam de tegenstander op voorsprong. Lang werd deze niet vastgehouden want de Soesters pakten het initiatief weer op met onder meer twee treffers van Henk Luijk. Elisa van Hengstum trok de stand gelijk en Jordi Mast zette De Eemvogels vervolgens weer op voorsprong. Het einde van de eerste helft was ook voor de thuisploeg. Jeroen van Kappel en Jeremi Mast scoorden en trokken zo de 9-7 voorsprong over de streep.

In de rust gaf coach van Dijk aan dat het spel goed was, maar dat er net als in de eerdere wedstrijden tegen deze tegenstander nog niets beslist was. Tegen het einde van de eerste helft werd de ploeg slordiger en het was dus waken voor fouten in de opbouw.

De Eemvogels begon de tweede helft redelijk, maar Keizer Karel wist in de beginfase van deze helft beter met de spanning om te gaan. Tegenover drie treffers van Henk Luijk wist de tegenstander uit Nijmegen zes tegentreffers te zetten en daarmee kwam de stand op 11-13. Net als in de eerste helft wist de tegenstander deze voorsprong niet vast te houden. De Eemvogels legde nog meer energie in de wedstrijd en wist de druk dusdanig te verhogen dat de wedstrijd wederom kantelde. Wederom Luijk, van Kappel en Mast scoorden en met één tegentreffer betekende dit weer een gelijke stand. In de spannende slotfase werd er om en om gescoord. Daniëlle Ras en Elisa van Hengstum brachten De Eemvogels twee keer op voorsprong maar telkens wist Keizer Karel de stand toch weer gelijk te trekken op het moment dat de thuisploeg het gat leek te gaan slaan. Met nog 20 seconden op de klok kwam de bal in het aanvalsvak en werd met een uiterste krachtsinspanning meerdere malen op de korf geschoten. De eerste twee pogingen waren mis, maar door goed samenspel werd de bal in de ploeg gehouden en werden nieuwe kansen gecreëerd. De derde en laatste poging van Jordi Mast bleek de beste en betekende de bevrijdende laatste treffer. Direct nadat de bal door de korf ging floot de scheidsrechter af, eindstand 17-16.

Zo kreeg de ploeg in de tweede helft van de zaalcompetitie eindelijk de beloning die het verdient. De aansluiting met de concurrentie is ook weer gemaakt en de ploeg kijkt na deze goede teamprestatie vol goede moed vooruit. Volgende week speelt de ploeg in Huizen.

Doelpuntenmakers: Henk Luijk 5x, Jordi Mast 4x, Jeroen van Kappel 3x, Jeremi Mast 2x, Elisa van Hengstum 2x, Daniëlle Ras 1x