Afgelopen zaterdag speelde de B1 uit tegen Revival B1 in Barneveld. Een team met meer jongens dan meisjes. De B1 had in de eerste helft veel schotpogingen – vooral Iris had veel kansen – maar helaas wilde de bal niet in de korf. Ze gingen de rust in met 1-0.

Een minuut na de rust scoorde de tegenpartij de 2-0. De B1 herpakte zich direct. Door de vakwissel kwam Ingmar in de aanval en die maakte direct gebruik van feit dat zijn zeer goed spelende tegenstander zijn trucjes nog niet kent. Ingmar maakte dankzij de samenwerking met Lotte de 2-1. In de tweede helft hadden Iris en Jochem heel veel kansen. Ze mikten goed, alleen kwam de bal op de korf en niet erin. Ook floot de scheidsrechter veel af vanwege snijden. Volgens coach Koen was het geen snijden maar was wat ze deden geoorloofd. Wie er ook gelijk had, voor verwarring zorgde het in ieder geval wel. Helaas werd het halverwege de tweede helft toch 3-1 en kwam de B1 verder op achterstand.

Het team wisselde weer van vak en Mike liet even zien dat er met hem niet te sollen viel. Hij scoorde met een mooi afstandsschot de 3-2. De tegenspeler van Ingmar speelde echter zo goed dat hij weer de 4-2 maakte. Wederom knokten de Eemvogels door en Lotte wist met een mooi afstandsschot de 4-3 te maken. Er was nog kans om te winnen. Aan het einde van de wedstrijd kregen de Barnevelders toch de overhand en scoorden zij snel achter elkaar de 5-3 en de 6-3.

Na afloop kwam de scheidsrechter nog even naar de coach en het team om vriendelijk te praten over het snijden. De meningen bleven echter verdeeld. Iets om uit te zoeken en te bespreken.