Na drie jaar hoofdtrainerschap bij de Soester korfbalvereniging hebben trainer en bestuur het contract met twee jaar verlengd. “Ik ben erg blij met deze verlenging”, zegt hoofdtrainer Cor van Dijk. “In de achter ons liggende periode heb ik kunnen bouwen aan het verbeteren van het spelniveau en ik zet dat graag door. Ik zie verjonging als een absolute mogelijkheid voor het nieuwe seizoen. Ook Rick Mast, voorzitter van de technische commissie is met de verlenging van het contract in zijn nopjes: “we kennen elkaar inmiddels goed en het wederzijdse vertrouwen is sterk. Dat Cor verder wil met De Eemvogels strekt ons ook tot eer. Met het nog meer doelgericht werken aan verbetering van het spel zowel in technisch al tactisch opzicht is er toekomst voor het korfbal in Soest”.

Erg voor de hand liggend lijkt het niet dat De Eemvogels opnieuw in zee gaan met Cor van Dijk. Immers de prestaties van het eerste team in de afgelopen zaalcompetitie vielen erg tegen. Het gevolg is een laatste plaats en degradatie. Een aanleiding om op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer zo lijkt het. “Niets van dat alles”, aldus Rick Mast, “dat het zo is gelopen in de zaalcompetitie als het is gelopen heeft nauwelijks iets te maken met de inzet van Cor en van het team. De tegenstand was verhoudingsgewijs sterk en met veel pech zijn een aantal wedstrijden verloren. Was het iets anders gelopen waren we middenmoter geweest”.

Ook Cor van Dijk is dat oordeel toegedaan. “De ploeg heeft zich steeds ingezet en is zich ondanks de tegenvallende resultaten met veel enthousiasme blijven inzetten. Een compliment voor het team. De bal soms maar één keer vaker door de korf bij bepaalde wedstrijden en het resultaat was absoluut anders geweest. De tweede helft van de veldcompetitie gaan we er hard tegenaan en het resultaat zal er naar zijn”, voorspelt Cor.

Zowel Cor als Rick zijn al bezig zich te oriënteren op het veldseizoen 2018/2019. Met veel elan wil De Eemvogels het spelniveau op een hoger plan brengen. Door betere inzet van de trainers, toegespitste begeleiding van trainers en teams werken de Soester korfballers aan verwezenlijking van hun doelen. Een attractief korfbalspel neerleggen met veel variatie, spelplezier en goede resultaten is de ambitie. Daarom zijn beide partijen blij met de verlenging van het contract. “De komende jaren gaan we het waar maken met inzet van verjonging en specifiekere begeleiding”.