Het buitenseizoen is weer van start gegaan en voor De Eemvogels 1 begon dit meteen met een belangrijke wedstrijd. Keizer Karel, een bekende ploeg voor De Eemvogels, kwam naar Soest om eveneens voor de twee punten te strijden. Een gelijkwaardige wedstrijd werd gespeeld en eindigde helaas in een nipt verlies voor De Eemvogels met een eindstand van 16-17.

Met een paar kleine aanpassingen in de basisopstelling begon De Eemvogels vol goede moed aan de eerste buitenwedstrijd. Daniëlle Ras opende de wedstrijd gelijk met een mooi kansje. Keizer Karel maakte vervolgens drie treffers op rij, wat zorgde voor een kleine achterstand. Henk Luijk wist met twee doelpunten de achterstand te verkleinen, maar ook hier reageerde de tegenpartij weer op met twee punten. Na een aantal minuten zit de Eemvogels lekker in de wedstrijd en worden de kansen mooi afgerond door Daniëlle Ras, Henk Luijk en Ilse van Barneveld. Ook Jeroen van Kappel en Koen van Barneveld weten beide nog twee doelpunten te maken, waardoor de Soesters de rust in gaan met een voorsprong van 10-7.

Coach van Dijk is tevreden met de wedstrijd en benadrukt vooral dat er verbetering nodig is bij het passen van de bal.

In de tweede helft begint Keizer Karel gelijk met een inhaalslag, wat zorgt voor een voorsprong op De Eemvogels. Met twee afstandsschoten van Jeremi Mast en een strafworp van Luijk wordt de stand weer gelijkgetrokken. Treffers van Daniëlle Ras, Jeremi Mast en Jordi Mast zijn helaas net niet genoeg om de door Keizer Karel gecreëerde voorsprong nog in te halen. De scheidsrechter fluit af bij een eindstand van 16-17.

Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma voor De Eemvogels 1. Zaterdag 14 april spelen De Eemvogels thuis tegen Viko.

Doelpuntenmakers: Henk Luijk 4x, Daniëlle Ras 3x, Jeremi Mast 3x, Jeroen van Kappel 2x, Koen van Barneveld 2x, Ilse van Barneveld 1x, Jordi Mast 1x