Afgelopen zaterdag was het de hele dag gezellig druk op het korfbalveld aan de Henriette Blaekweg. Ruim 130 leerlingen uit groep 3 t/m 8 maakten tijdens de Schoolkorfbaldag (opnieuw) kennis met korfbal en de gezellige en positieve sfeer van korfbalvereniging De Eemvogels.

’s Ochtends verwelkomde de korfbalvereniging kinderen uit groep 3 en 4. Tussen alle kinderen door waren de Eemvogelleden goed herkenbaar aan hun rode wedstrijdshirt of zwarte trainingsshirt. Meer dan 30 vrijwilligers van de Soester korfbalclub waren op de been om de kinderen een sportieve ochtend te bezorgen. Het plezier straalde ervan af; zowel bij de deelnemers, het publiek als de organisatie.

In de middag streden de teams uit groep 5/6 en 7/8 op een sportieve manier om de felbegeerde bekers. Hier werd duidelijk dat korfbal een echte teamsport is. Alleen door samen te werken kun je scoren. De meisjes en jongens zetten zich tot het uiterste in, zowel in de aanval als in de verdediging. Voor het eerst ontstond er een kampioenenpoule bij groep 5/6: wegens de vele aanmeldingen waren er drie poules en eindigden dan ook drie groepen in de finalepoule. Na twee gewonnen wedstrijd mocht de Driesprong zich de terechte kampioen noemen! Bij groep 7/8 streden er drie teams op de eerste plaats. Ook hier wist een groep van de Driesprong (ongeslagen!) met de titel ervandoor te gaan.

Vorige week hebben wij veel hulp gekregen van heel wat Eemvogelleden. Wij hebben weer laten zien dat gezelligheid en saamhorigheid belangrijke factoren zijn binnen onze vereniging. Natuurlijk hebben we ook laten zien hoe leuk korfbal is! Alleen gezamenlijk kunnen we dit soort activiteiten laten slagen, ook dit jaar is dat heel goed gelukt. Door jullie hulp verliep de Schoolkorfbaldag zeer succesvol. Wij willen alle helpende handen bedanken, dus: BEDANKT voor jullie inzet, goede begeleiding en enthousiasme!