Zaterdag 14 april verzamelde De Eemvogels 1 zich op het korfbalveld aan de Henriëtte Blaekweg voor een thuiswedstrijd tegen VIKO. Met 18 punten staat de korfbalclub uit Vianen bovenaan in de poule. Het beloofde dan ook een uitdaging te worden voor de Soesterse club. Na het verlies van 17-9 tegen VIKO in de eerste helft van het veldseizoen wist De Eemvogels op het eigen veld de korf heel wat beter te vinden. Helaas was dit net niet genoeg voor een overwinning. Eindstand 17-24.

De wedstrijd werd ingeluid met een aantal doelpunten die vielen in het verdedigingsvak van De Eemvogels. Hierdoor kwam de Soesterse ploeg al snel op een achterstand van 4 punten. Ondanks de vlotte opening van VIKO liet De Eemvogels zich niet meteen helemaal voorbij lopen. Doelpunten van Henk Luijk, Danielle Ras en Jeremi Mast brachten de stand naar 3-4. Echter was VIKO geen voorstander van het nieuwe ritme van De Eemvogels en besloten zij zelf nog een aantal keer de bal door de korf te schieten. Na nog een doelpunt van Henk Luijk en doelpunten van Ilse van Barneveld, Jordi Mast, Jeroen van Kappel en Elisa van Hengstum wist De Eemvogels na 35 minuten met 3 punten achterstand en een stand van 8-11 de kleedkamer in te gaan.

Na de rust kwam De Eemvogels vol goede moed de kleedkamer uit voor de tweede helft van de wedstrijd. De thuis- en uitploeg scoorden om beurten met doelpunten van Hélène van den Heuvel, Ilse van Barneveld, Henk Luijk en Jeroen van Kappel. De stand werd op 12-16 gezet. De Eemvogels wist hierna echter niet meer zo vlot mee te scoren met de tegenstander uit Vianen die weigerde de grip op de wedstrijd te verliezen. Ook werd er in de tweede helft een nieuwe van Barneveld ingebracht in de wedstrijd door coach Cor van Dijk. Na goed samenspel wist Koen van Barneveld al snel de korf te vinden en scoorde hij met een afstandsschot. Na nog een aantal doelpunten van zowel VIKO als De Eemvogels eindigde de wedstrijd na 70 minuten met een eindstand van 17-24.

Volgende week zal De Eemvogels afreizen naar Almelo voor een uitwedstrijd tegen Achilles 1. Dit team staat 1 plek boven De Eemvogels en is dan ook een directe concurrent van de Soesterse ploeg.

Doelpunten: Ilse van Barneveld 4x, Henk Luijk 3x, Jeremi Mast 2x, Jeroen van Kappel 2x, Jordi Mast 2x, Daniëlle Ras 1x, Elisa van Hengstum 1x, Hélène van den Heuvel 1x, Koen van Barneveld 1x