Voor de vierde keer dit seizoen trad De Eemvogels aan tegen Tiel. De drie eerdere ontmoetingen werden verloren en ook in deze wedstrijd leek de ploeg bij rust op een verlies af te stevenen. In een veel betere tweede helft wisten de Soesters het de tegenstander dusdanig moeilijk te maken dat de spanning terugkwam in de wedstrijd. Even leek een gelijkspel nog mogelijk maar daar kwam het slotoffensief net te laat voor. Met een eindstand van 14-13 kan de ploeg terugkijken op een goede wedstrijd.

Tegen Tiel leek er voor De Eemvogels niets te verliezen. Op basis van de eerdere resultaten leken de twee punten ver weg en aangezien Tiel nog voor de tweede plek speelt was de verwachting dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Scorend was het voor beide ploegen een moeizame eerste helft. De Eemvogels wist goed bij te blijven, maar Tiel wist het gat langzaamaan te vergroten. Bij rust stond er een 8-4 tussenstand op het bord met twee doelpunten van Henk Luijk en Jeroen van Kappel aan Soesterse kant.

Bij de start van de tweede helft werd er lange tijd niet gescoord. Tiel brak de score weer open, maar vervolgens kwam De Eemvogels goed in de wedstrijd. De ploeg wist met goed aanvalsspel steeds dichterbij te komen en verdedigend gaf de ploeg niets weg aan Tiel dat maar moeilijk de korf kon vinden. Bij 10-9 leek er een stunt in de maak nadat van Kappel 3 keer, Luijk en Hélène van den Heuvel wisten te scoren. Het gat werd echter weer vergroot naar drie. Het slotoffensief, gestart door Henk Luijk die vanuit alle hoeken raak schoot (driemaal) en Jeremi Mast, bleek net te laat te komen om de stand gelijk te trekken. Direct na de 14-13 floot de scheidsrechter af. Een teleurstellende eindstand maar een uitstekende wedstrijd van de Soesters die nog drie wedstrijden hebben om het tij te keren. Op 12 mei is directe concurrent Midlandia de volgende tegenstander.

Doelpuntenmakers: Henk Luijk 6x, Jeroen van Kappel 5x, Hélene van den Heuvel 1x, Jeremi Mast 1x