–Met enige vertraging alsnog het verslag van de wedstrijd van S1 van zaterdag 21 april. —

Op een bloedheet veld in Almelo lag er voor De Eemvogels een kans om aan te haken bij de middenmoot. Tegenstander Achilles had twee punten meer en beide ploegen zouden bij een Soesterse overwinning op gelijke hoogte komen. De eerste helft ging gelijk op maar De Eemvogels wist geen moment de regie in de wedstrijd over te nemen. Bij een ruststand van 10-7 leek er nog veel mogelijk maar de ploeg bleef in de tweede helft achter de feiten aan lopen. Een eindstand van 19-11 was het gevolg. De Eemvogels heeft nu nog vier wedstrijden om een plek op de ranglijst te stijgen.

De Eemvogels was met de bekende basisacht en A-junioren Michael van Bijleveld en Aniek van de Hoef afgereisd naar Almelo. In de volle zon en op een groot veld was de start van de wedstrijd voor Achilles. Na een doelpunt van Jeroen van Kappel begon het bij de Soesters beter te lopen en stonden de ploegen na goals van Hélène van den Heuvel en Jordi Mast weer gelijk. Verdedigend had het team de zaakjes goed op orde maar aanvallend stokte de productie volledig. Achilles wist met enige moeite de korf te vinden, maar kwam daarmee wel op een voorsprong. Wederom van Kappel van van den Heuvel en Ilse van Barneveld en Daniëlle Ras scoorden in de periode vlak voor rust. In deze periode liep het bij De Eemvogels een stuk beter maar Achilles wist in deze fase mee te scoren en het gat te behouden. Bij een 10-7 ruststand werd de thee in de hitte maar een keer overgeslagen.

Voor rust kwam Michael van Bijleveld al in de ploeg en na rust maakte Aniek van de Hoef haar debuut voor het eerste team van De Eemvogels. Achilles bleef een constant niveau behouden en nog negen doelpunten aan te tekenen in de tweede helft. De Eemvogels wist daar met de gebroerders Mast, Elisa van Hengstum en Michael van Bijleveld vier treffers tegenover te stellen en dit was duidelijk onvoldoende om kans te maken op de punten. Eindstand 19-11.

In de resterende vier wedstrijden zal De Eemvogels nog punten moeten pakken om rechtstreekse degradatie af te wenden. De eerstvolgende wedstrijd is op 28 april in Tiel.

Doelpuntenmakers: Hélène van den Heuvel 2x, Jeroen van Kappel 2x, Jordi Mast 2x, Elisa van Hengstum 1x, Ilse van Barneveld 1x, Daniëlle Ras 1x, Jeremi Mast 1x, Michael van Bijleveld 1x