Bij de start van het veldseizoen, in de uitwedstrijd bij Midlandia, waren de punten voor de Eemvogels. In Soest was het voor de Soesters de uitdaging ook hier de overwinning te pakken tegen Midlandia. Met een tussenstand van 6-11 in de tweede helft leek winst even onmogelijk, maar De Eemvogels toonde veerkracht en wist terug te komen tot een voorsprong van 12-11. Helaas wist Midlandia in de laatste minuten de strijd in hun voordeel te beslissen, eindstand 12-13.

Op deze warme en benauwde zaterdagmiddag was het zaak om als beste met de warmte om te gaan. De start voor De Eemvogels was moeizaam, de eerste aanvallen van De Eemvogels resulteerde helaas nog niet in doelpunten wat Midlandia de kans gaf om op voorsprong te komen. Het antwoord op de 0-2 voor Midlandia kwam uiteindelijk van Jeremi Mast met een afstandsschot. Daarop volgde al snel twee treffers van Henk Luijk wat de Eemvogels terugbracht tot een gelijke stand van 3-3. Midlandia was zuiver en wist daarmee weer op voorsprong te komen richting het einde van de eerste helft. Doelpunten van Jeremi Mast, Jeroen van Kappel en Hélène van den Heuvel zorgden ervoor dat de ruststand op 6-9 kwam.

De start van de tweede helft was wederom voor Midlandia, hiermee wisten ze de voorsprong uit te breiden naar 6-11 waardoor het voor De Eemvogels steeds lastiger leek te worden de punten in Soest te houden. Maar een sterke fase in de tweede helft zorgde ervoor dat De Eemvogels zes keer op rij scoorde. Jordi Mast met een omdraaibal en Daniëlle Ras met een kansje onder de korf pakten hun doelpunten mee waarmee De Eemvogels op voorsprong kwamen, 12-11. Helaas lukte het niet deze voorsprong verder uit te breiden waardoor het in de laatste minuten spannend was welke partij de strijd in hun voordeel wist te beslissen. Helaas was het Midlandia die het laatste punt maakte wat zorgde voor een eindstand van 12-13.

Doelpuntenmakers: Henk Luijk 3x, Jeremi Mast 3x, Jeroen van Kappel 3x, Hélène van den Heuvel 1x, Daniëlle Ras 1x, Jordi Mast 1x