In Kockengen stond voor De Eemvogels de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. ESDO was daarin de tegenstander. Zowel de start van de eerste als de twee helft was voor de Soesters, maar ESDO wist in beide helften ook weer terug te komen. De Eemvogels trok echter aan het langste eind, eindstand 7-8.

In de afgelopen jaren was ESDO vaker tegenstander, maar op een oefenwedstrijd na was het al enige tijd geleden dat beide teams elkaar troffen. De selectie van de Soesters, dit seizoen met 5 heren en 5 dames, begon goed aan de wedstrijd en liep snel uit naar een 0-3 voorsprong. De gebroerders Mast en Daniëlle Ras scoorden. Beide teams waren verdedigend sterk en aanvallend minder, met als gevolg een moeizame wedstrijd van beide kanten. ESDO kwam voor rust terug tot 2-3 en dat was ook meteen de ruststand.

Na rust begon De Eemvogels goed door twee doelpunten van Jeremi Mast, en de tweede treffers van Daniëlle Ras en Jordi Mast. De thuisploeg kwam echter wederom terug in de wedstrijd in een mindere fase van de Soesters. Henk Luijk en Jade Kraaikamp kwamen nog in de ploeg om het tij te keren. Pas bij 7-7 kwam het besef bij de Soesters dat deze wedstrijd toch echt gewonnen moest worden. Aanvoerder Jeroen van Kappel nam de ploeg op sleeptouw door de winnende maken. Dat betekende de eerste overwinning voor De Eemvogels in het huidige seizoen. Een goede start voor de ploeg in een zware poule.

Volgende week speelt De Eemvogels thuis tegen medekoploper Hebbes.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 3x, Daniëlle Ras 2x, Jordi Mast 2x, Jeroen van Kappel 1x