In Soest stond voor De Eemvogels de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Hebbes kwam op bezoek en had, net als de Soesterse ploeg, twee punten gepakt tijdens de eerste wedstrijd. Na opnieuw een voorsprong weggegeven te hebben eindigde de eerste helft in een gelijke stand. Met in totaal drie doelpunten in de voor beide ploegen moeizame tweede helft eindigde de wedstrijd in het voordeel van de Utrechtse korfbalstudentenvereniging. Eindstand: 6-7.

De korfbalvereniging Hebbes is geen onbekende voor De Eemvogels. Door de wijzigingen per jaar is het echter telkens een verrassing welke ploeg er op het veld komt te staan. De Eemvogels begon sterk aan de wedstrijd en pakte direct een 3-0 voorsprong via Danielle Ras en Jeremi Mast. Jade Kraaikamp en Koen van Barneveld waren verantwoordelijk voor het vierde en vijfde doelpunt aan de kant van De Eemvogels. Lange tijd werd een 5-3 voorsprong vastgehouden maar door twee doelpunten vlak voor rust wist Hebbes op een gelijke stand te komen van 5-5.

Na rust werd er fanatieker verdedigd; zoals gevraagd door coach Cor van Dijk. Hebbes wist alles dicht te houden waardoor al gauw bleek dat de tweede helft geen vruchtbare helft vol doelpunten zou gaan worden. Met vele wissels aan beide kanten wist de ploeg uit Utrecht een gat van twee doelpunten te slaan. Henk Luijk wist enkele minuten voor tijd de aansluitingstreffer te maken. Na een overvloed aan doelpogingen van de thuisploeg floot de scheidsrechter af en betekende dit het eerste verlies van het seizoen.

Volgende week speelt De Eemvogels uit tegen hekkensluiter SGV.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 2x, Daniëlle Ras, Henk Luijk, Jade Kraaikamp, Koen van Barneveld 1x