Het voorbereiden van een korfbaltraining kan een lastig en tijdrovend karwei zijn. Dat is nu verleden tijd, want vanaf dit seizoen maken al onze jeugdtrainers gebruik van de app van Spelenderwijs Verbeteren.

Spelenderwijs Verbeteren gaat uit van de visie Teaching Games for Understanding: een speler moet het spel leren spelen en begrijpen. Een spel(er) gecentreerde benadering met balans tussen plezier en begrip. Techniek is geen doel op zich, maar een middel om succesvol deel te nemen aan het spel. Succeservaringen zijn vooral gebaseerd op het beheersen van spelcompetenties, daarom moeten trainers meer gaan spelen tijdens de trainingen. Spelenderwijs Verbeteren zorgt dat het spel in elke oefening en elke training terugkomt.

Alle jeugdtrainers hebben nu toegang tot de app van Spelenderwijs Verbeteren. De komende weken krijgen zij meer uitleg over het gebruik van de app. Vanaf het zaalseizoen worden alle jeugdtrainingen voorbereid via de app. Dankzij de grote database met oefeningen, kunnen de trainers veel variëren en trainingen eenvoudig voorbereid worden. Alle oefeningen in de app zijn voorzien van een filmpje waarin de oefening wordt voorgedaan en waarin de bedoeling van de oefening verduidelijkt wordt. Spelers krijgen de oefeningen hiermee op het juiste niveau aangeboden.

De TC is blij dat de professionalisering van de begeleiding van de jeugdtrainers/coaches – en daarmee onze jeugdspelers – verder kan worden doorgezet met gebruik van Spelenderwijs Verbeteren. Samen met de begeleiding door de trainerscoördinatoren ligt er een mooie basis tot opleiden waar de komende jaren op voortgebouwd kan worden.

Kijk voor meer informatie op www.spelenderwijsverbeteren.nl. Spelenderwijs Verbeteren werkt samen met de korfbalbond.

Foto: Spelenderwijs Verbeteren