Na de zeperd van vorige week had De Eemvogels in Culemborg de kans om het vertrouwen weer op te krikken. De start was moeizaam, maar na 11 doelpunten op rij van De Eemvogels was de winnaar duidelijk. Met een eindstand van 5-15, behouden de Soesters de tweede plek op de ranglijst.

SGV uit Culemborg is een oude bekende van De Eemvogels. In het herfstachtige weer van 22 september was het de taak van De Eemvogels het scorend vermogen ook in de wedstrijden zichtbaar te maken. SGV maakt nog gebruik van de oude veldafmetingen en daar hadden De Eemvogels bij de start van de wedstrijd zichtbaar moeite mee.

De eerste doelpunten van de wedstrijd vielen dan ook aan de kant van SGV, er stond al snel een 3-0 achterstand op het scorebord. De Soesters kwamen na een moeizame start beter in de wedstrijd en trokken de stand halverwege de eerste helft weer gelijk. Met doelpunten van Daniëlle Ras, Henk Luijk en Ilse van Barneveld kwam de stand op 3-3. De verdediging stond goed en dat gaf de aanval de kans de score verder uit te breiden. Een afstandsschot van Jeroen van Kappel en een rebound actie van Koen van Barneveld bracht De Eemvogels op voorsprong, 3-5. De ruststand werd bepaald door Ilse van Barneveld die kort na een doelpunt van Henk Luijk de 3-7 afrondde met een doorloopbal.

Na rust bleef het initiatief bij de Soesters liggen, snelle onderscheppingen in de verdediging zorgde ervoor dat de aanval veel in balbezit was waardoor de voorsprong verder kon worden uitgebreid. Doelpunten van Jeroen van Kappel en Koen van Barneveld zorgde ervoor dat de voorsprong inmiddels 6 punten verschil betrof. Tegen het einde van de tweede helft pakt SGV nog een puntje mee, echter was de voorsprong inmiddels al vergroot door doelpunten van Jade Kraaikamp, Henk Luijk en Koen van Barneveld.

Jeremi Mast die op de bank begon werd er nog ingebracht voor Jeroen van Kappel. Verse energie in het team gaf de mogelijkheid de voorsprong nog verder uit te breiden. Met doelpunten van Jordi Mast, Daniëlle Ras en Koen van Barneveld kwam de eindstand op 5-15. Een terechte beloning voor deze mooi teamprestatie.

Doelpuntenmakers: Koen van Barneveld 4x, Henk Luijk 3x, Ilse van Barneveld 2x, Daniëlle Ras 2x, Jeroen van Kappel 2x, Jordi Mast 1x, Jade Kraaikamp 1x