Na de ruime overwinning van vorige week speelde De Eemvogels deze zaterdag tegen het onbekende Gemini. Beide ploegen hebben vorig seizoen 3de klasse gespeeld maar komen dit seizoen in de 4de klasse uit. Dat de ploeg uit Gouda een geduchte tegenstander zou zijn bleek wel uit de ruststand van 7-6. Een matige tweede helft aan de kant van De Eemvogels betekende echter een ruime 18-9 nederlaag en daarmee een plek in de middenmoot.

Met stralend weer werd de wedstrijd op het natuurgras in Gouda gestart. De beginfase ging gelijk op. Doelpunten van Jeroen van Kappel, Koen van Barneveld en Jordi Mast betekenden een 4-4 tussenstand. Jeremi Mast wist in een sterke fase van De Eemvogels het goede spel te belonen met twee doelpunten. Verdedigend stond het team goed en dit bood de aanval de kans om de voorsprong uit te breiden. De fase voor rust was echter een frustrerende fase voor de Soesters. Het aanvalspel werd minder en de rust in het spel verdween. Verdedigend gaf de ploeg niet veel weg, maar drie treffers tegen en nul voor betekende een achterstand bij rust, 7-6.

Na rust wist Gemini met nog twee treffers de wedstrijd in het slot te gooien. Aanvallend ging er te weinig uit van De Eemvogels en dit bood Gemini de kans om uit te lopen. Aan de inzet lag het niet maar het gebrek aan doelpunten brak de ploeg de tweede helft op. Jeremi Mast en tweemaal Elisa van Hengstum scoorden nog. A-junioren Elise Koning en Aniek van de Hoef maakten ook nog hun opwachting in de slotfase van de wedstrijd. De eindstand van 18-9 betekent dat De Eemvogels het voorlopig met de vierde plaats moet doen. De aansluiting bij de koplopers zal in de resterende 3 wedstrijden voor het einde van de eerste helft van het seizoen behouden moeten worden. Op 13 oktober is in Hilversum De Corvers de volgende tegenstander.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 3x, Elisa van Hengstum 2x, Jordi Mast 2x, Jeroen van Kappel 1x, Koen van Barneveld 1x