Weer twee speelrondes verder is het tijd voor een rondje langs de velden. Inmiddels hebben alle teams al punten gepakt en hebben de C1 en E1 zelfs zoveel punten dat ze komende zaterdag al kampioen kunnen worden.

Kangoeroes

In wederom prachtig nazomerweer was het afgelopen zaterdag aan de Kangoeroes om de dag te openen. Er zit dit jaar voor het eerst een groot gat tussen de veld- en zaalcompetitie. Gelukkig blijven de Kangoeroes de zaterdagen tot aan de start van de zaalcompetitie gewoon doortrainen. Nu maar hopen dat het weer ook nog even zo lekker blijft.

F1

Voor de F stond afgelopen zaterdag een pittige wedstrijd op het programma. Koploper Woudenberg was de tegenstander en dit team bleek nog net een maatje te groot. De F krijgt echter woensdag om 18.00 uur in Soest alweer een herkansing en ook zaterdag spelen onze jongste spelende leden een thuiswedstrijd. Mis dit niet!

E1

Vier wedstrijden onderweg en de E is de solide koploper in de poule. Met drie punten voorsprong op de rest kan aanstaande zaterdag het kampioenschap al behaald worden. Als de E er in slaagt de ongeslagen status te behouden dan betekent dit dat de eerste plaats, met nog een wedstrijd te spelen, niet meer uit handen gegeven kan worden. Zaterdag 6 oktober 11.15 uur is het zover. De E speelt thuis dus voldoende reden voor alle supporters om in grote getale aanwezig te zijn. Al is het maar voor het geweldige wedstrijdverslag dat ons steeds na de wedstrijden van dit team voorgeschoteld wordt.

D1

De D1 maakt op dit moment een groeispurt door. Letterlijk aangezien de dames uit het team met de week langer lijken te worden, maar ook qua aantallen. Bij de start van de competitie waren er vier dames, bij de laatste trainingen waren dit er steeds zeven of acht. Iedereen wil bij dit team horen, en terecht. De eerste overwinning komt alleen maar dichterbij en zaterdag speelt de D om 12.15 uur thuis om wederom twee punten.

C1

De E heeft aanstaande zaterdag een kampioenswedstrijd, maar ook de C is aanstaande zaterdag aan de beurt. Alle vier de wedstrijden werden overtuigend gewonnen en daarmee is het kampioenschap feitelijk al binnen. Er is natuurlijk niets leukers dan als enige op de eerste plek staan en blijven. Zaterdag in Hoevelaken is de kans voor dit team om minimaal een punt te pakken en er daarmee voor te zorgen dat ze niet meer ingehaald kunnen worden. De huldiging zal een week later bij de laatste thuiswedstrijd plaatsvinden. Kun je niet wachten? Ga dan zaterdag al mee en juich het team naar de overwinning.

B1

Twee weken geleden schreven we al dat de B meer verdiend had dan het tot nu toe had gekregen. Het was nog even wachten maar de dames en heren hebben nu eindelijk gekregen wat ze zo verdienen; een mooie overwinning. In Amersfoort trok het team de goede lijn van de afgelopen weken door en werd dit nu ook omgezet in twee hele mooie punten. In de laatste wedstrijden is er nog alle kans aangezien het verschil met de koplopers maar twee punten is.

A2

Voor de A2 staat zaterdag het duel met koploper MIA op het programma. Niet zomaar een wedstrijd, want bij winst van De Eemvogels staan beide teams op de eerste plek en ligt het kampioenschap in het verschiet. Ook dit is een thuiswedstrijd (13.30 uur) en bij deze een oproep aan iedereen om deze dag maar gewoon helemaal vrij te houden. Er is meer dan genoeg te zien op ons veld en ’s avonds zijn er ook nog pannenkoeken. Wat wil een mens nog meer.

A1

De spannendste wedstrijd van afgelopen zaterdag was die van de A1. Koploper Wolderwijd kwam op bezoek en was bij winst vrijwel zeker van het kampioenschap. De A1 had andere plannen en ging de wedstrijd in met het doel het de tegenstander niet alleen moeilijk te maken, maar om alleen tevreden te zijn met de volle winst. Prachtige doelpunten van beide kanten betekenden een mooi schouwspel voor alle toeschouwers. Het laatste doelpunt bleek het mooiste. De 15-14 was genoeg voor de overwinning. Het gat met de koploper is nog maar twee punten en ondanks dat het team het kampioenschap niet meer in eigen hand heeft is alles nog mogelijk. Zaterdag speelt het team thuis en kan het de tweede plek pakken.

S3

Wie van te voren had gezegd dat vijf van de acht wedstrijden in deze poule gelijk zouden worden was voor gek verklaard, maar het is toch echt zo. Ook zaterdag was het voor S3 weer zover, deze keer 10-10 in de zoveelste spannende wedstrijd voor dit team. De koploper in de poule wint alles en de rest kan maar niet beslissen wie nou tweede gaat worden. Komende zaterdag de kans voor S3 om deze plek op te eisen en om na drie gelijke spelen nu een welverdiende overwinning te pakken.

S2

Afgelopen zaterdag pakte S2 de eerste overwinning van het seizoen door in Soest Huizen te verslaan. Een mooie overwinning voor S2. Aanstaande woensdag speelt S2 een inhaalwedstrijd, een uitgelezen kans voor de mensen die aanstaande zaterdag écht niet kunnen om deze week nog een wedstrijd mee te pakken. Om 20.00 uur is KCD de tegenstander. Zaterdag is meteen de return in Doorn en bij goede resultaten in deze wedstrijden doet S2 volop mee om de prijzen.

S1

Vorige week in Culemborg liep het scorend nog zo goed voor S1. Afgelopen zaterdag in Gouda liep het niet en dit betekende helaas een nederlaag. Met nog drie wedstrijden op het programma is er nog heel veel mogelijk en is het zaak om de aansluiting bij de koplopers te houden. Op 20 en 27 oktober zijn alle teams behalve S1 vrij. Aan alle supporters bij deze de oproep om het team aan te komen moedigen in de twee thuiswedstrijden die het team nog heeft voor de zaal.