Na een speelronde vrij te zijn geweest stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen De Corvers op het programma. De vele wedstrijden tegen de Corvers hebben in het verleden vrijwel nooit tot punten geleid dus aan De Eemvogels de taak om daar verandering in te brengen. Een goede eerste helft betekende een 5-9 ruststand in het voordeel van de Soesters. Deze marge werd niet meer weg gegeven in de tweede helft. Eindstand 11-15.

Beide teams stonden dicht bij elkaar op de ranglijst en winst betekende dus aansluiting houden bij de koplopers terwijl verlies zou betekenen dat de koppositie verder uit zicht raakte. De Eemvogels begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam al snel op een 2-4 voorsprong door onder meer doelpunten van Jeremi en Jordi Mast. De Corvers kwam nog wel wat dichterbij maar de Soesters slaagden er telkens in om het gat weer terug te brengen op twee. Na doelpunten van Elisa van Hengstum en Koen van Barneveld werd het verschil vier en ging het team de rust in met een prima marge.

De start van de tweede helft was ook goed. Jeroen van Kappel, Henk Luijk en wederom Koen van Barneveld wisten kansen te verzilveren. Een mindere fase tegen het einde van de tweede helft maakte dat de spanning nog even terug kwam maar Ilse van Barneveld maakte aan alle onzekerheid een einde door de eindstand op 11-15 te brengen.

Een mooie overwinning voor De Eemvogels die daarmee aansluiting bij de koplopers houden. Komende weken staan er nog thuiswedstrijden tegen Koveni en ESDO op het programma.

Doelpuntenmakers: Jordi Mast 6x, Henk Luijk 2x, Jeroen van Kappel 2x, Koen van Barneveld 2x, Ilse van Barneveld 1x, Elisa van Hengstum 1x, Jeremi Mast 1x