In de laatste wedstrijd voordat het zaalseizoen begint speelde De Eemvogels voor de tweede keer dit seizoen tegen ESDO. De uitwedstrijd werd heel moeizaam gewonnen dus aan de Soesters de taak om het verschil op de ranglijst deze wedstrijd ook in de score uit te drukken. Na een matig begin kwam de ploeg kort voor rust toch op voorsprong. In de tweede helft werd er geduldig en zorgvuldig gespeeld en kon de voorsprong uitgebreid worden. Met een goede teamprestatie werd een 14-9 overwinning behaald.

In het verrassend mooie herfstweer was het nog goed vertoeven voor de spelers en supporters van beide teams. De opdracht voor De Eemvogels was vooraf duidelijk. Bij winst werd de eerste helft van het veldseizoen positief afgesloten en zou het team nog meestrijden om het kampioenschap. Bij verlies werd dit een lastig verhaal.

De start van de thuisploeg was net als de vorige week niet heel goed. Er werd goed gekorfbald maar de kansen werden niet verzilverd. ESDO deed dat wel en zo stond er al snel een 1-4 achterstand op het bord. De Soesterse treffer kwam van Jeremi Mast. Vervolgens wist De Eemvogels het helemaal om te draaien en kwam het met treffers van Henk Luijk, Koen van Barneveld, Daniëlle Ras en Jordi Mast zelfs op een voorsprong.

Het spel in de eerste helft was vrij aardig maar in de tweede helft moest er nog een tandje bij om weg te lopen van de ploeg uit Kockengen. Met treffers van Henk  Luijk en Jeremi Mast direct na rust werd het gat meteen geslagen. Dit werd in de tweede helft niet meer weggegeven. Telkens als ESDO scoorde stond daar minimaal een treffer van De Eemvogels tegenover. Henk Luijk en Jeremi Mast waren uitstekend op schot en zij wisten met nog twee en drie doelpunten een flink aantal doelpunten te produceren. Elisa van Hengstum en Ilse van Barneveld deelden ook nog mee in de score en zo kwam na een prima teamprestatie de eindstand op 14-9.

Door het gelijkspel van koploper Hebbes hebben De Eemvogels alles weer in eigen hand. Het gat met de koploper is nog twee punten en het gat met de achtervolgers is inmiddels opgelopen tot vijf punten. In april zal het team de veldcompetitie weer hervatten. Op 24 november staat de eerste (thuis)wedstrijd in het zaalseizoen op het programma.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 5x, Henk Luijk 4x, Elisa van Hengstum 1x, Daniëlle Ras 1x, Ilse van Barneveld 1x, Koen van Barneveld, Jordi Mast 1x