Het is buiten koud en guur en het veldseizoen zit erop. Het duurt nog even voordat de zaalcompetitie begint. In de tussentijd blikken we terug op het veldseizoen en kijken we alvast een klein beetje vooruit.

In eerdere artikelen lazen we al dat er twee jeugdteams kampioen zijn geworden en dat er heel veel spannende wedstrijden zijn gespeeld. De E1 en C1 zijn kampioen geworden en gehuldigd nadat zij hun thuiswedstrijden overtuigend wisten te winnen. Dit betekent dat beide teams in de zaal meer tegenstand kunnen verwachten. We zijn ontzettend benieuwd hoe dit gaat lopen maar we zijn ervan overtuigd dat beide teams de uitdaging graag aangaan.

Oudere jeugd

Bij de oudere jeugd hadden alle teams (A1, A2 en B1) tot op het einde nog een kleine mogelijkheid om mee te doen om het kampioenschap. In bijna alle gevallen werden de laatste wedstrijden wel gewonnen, maar bleek dit net niet genoeg om de prijzen in ontvangst te nemen. Voor deze teams in de zaal een nieuwe kans om hun beste beentje voort te zetten.

Jongere jeugd

Zoals ieder jaar geldt voor de teams die het moeilijk hadden in hun poule dat de bond bij de indeling probeert te kijken of deze teams gekoppeld kunnen worden aan teams die vergelijkbare resultaten hebben gehaald. Dit betekent dat onze jongste jeugdteams in de zaal meer tegenstanders van het eigen niveau kunnen verwachten en zich dus rustig door kunnen ontwikkelen. De groei van deze teams betekent ook dat we na de zaal zelfs kunnen kijken of het D-team als achttal kan gaan spelen. Voor de zaal kwam dit nog iets te vroeg, maar de TC houdt dit goed in de gaten en hoopt natuurlijk dat we na de zaal nog meer leden in kunnen schrijven en dat ook dit team in twee vakken kan gaan spelen.

Kangoeroes

De Kangoeroes trainen aanstaande zaterdag nog buiten. Op 10 november is er geen training, op 17 november is er een speciale Kangoeroe Klup-dag in sportzaal De Smitsweg en op 24 november starten de zaaltrainingen. We wachten het definitieve competitieprogramma nog even af maar de verwachting is toch dat het team op de zaterdag van 13.00 tot 13.45 uur zal gaan trainen in onze zaal (Sportboulevard De Engh). Ook zal er tegen die tijd een duidelijk overzicht komen van de zaterdagen waarop we geen zaalruimte beschikbaar hebben. Zo is iedereen tijdig op de hoogte van wanneer er getraind wordt.

Senioren

De seniorenteams hebben inmiddels het veldseizoen ook afgesloten. Alleen S1 had nog wat wedstrijden staan, de overige teams hebben het seizoen twee geleden al afgesloten. Voor S1 was het zaak om de aansluiting bij de koplopers te behouden. Dit is in de laatste drie wedstrijden op het veld goed gelukt want deze werden allemaal gewonnen. Na de zaal doet het team dus nog volop mee om de prijzen, maar ook in de zaal is het team van plan om in de bovenste regionen mee te doen.

We gaan de zaal weer in!

Vanaf maandag 29 oktober starten de zaaltrainingen weer. Het wedstrijdprogramma volgt medio november.