De start van de zaalcompetitie bestond voor De Eemvogels uit een thuiswedstrijd tegen het onbekende SDO uit Westerhaar. Beide ploegen wisselen seizoenen in de derde klasse af met een seizoen in de vierde klasse dus een spannende wedstrijd werd verwacht. De eerste helft waren beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd. SDO wist echter in cruciale fases net wat gemakkelijker te scoren. Na een ruststand van 9-11 eindige de wedstrijd in een nipte 16-17 nederlaag voor de Soesters.

De Eemvogels begonnen de wedstrijd net als de laatste veldwedstrijden; scherp en goed combinerend. Koen van Barneveld, Jeroen van Kappel en Jordi Mast (2) wisten met hun scores een 4-3 voorsprong op het bord te zetten. SDO wist telkens mee te scoren waardoor een voorsprong telkens werd omgezet in een achterstand en andersom. Jade Kraaikamp en Danielle Ras bezorgde De Eemvogels wederom een voorsprong. In de eindfase van de eerste helft wist de ploeg echter maar 1 treffer van Jeremi Mast tegenover de vier treffers van SDOD te zetten. Mast en Ras scoorden voor rust nog maar de achterstand en ruststand van 9-11 was daarmee een feit.

De tweede helft begon de thuisploeg goed en met treffers van Henk Luijk en Hélène van den Heuvel was de stand alweer gelijk getrokken. De Eemvogels leek daarmee het initiatief te pakken maar wederom was niets minder waar. Henk Luijk scoorde nog maar in dezelfde fase wist de uitploeg vijf keer te scoren. Een slotoffensief van De Eemvogels leek de vruchten af te werpen nadat treffers van Luijk en de gebroeders Mast het gat op 1 punt brachten. Het laatste schot van de wedstrijd was voor het Soester aanvalsvak maar het sterke slotoffensief kreeg niet het einde dat het verdiende. Waar een gelijkspel een terechte uitslag was geweest kwam de ploeg ondanks het goede spel helaas net tekort.

Volgende week speelt de Eemvogels uit in Rhenen tegen Arena dat de eerste wedstrijd nipt wist te winnen.

Doelpuntenmakers: Henk Luijk 4x, Jordi Mast 4x, Daniëlle Ras 2x, Jeremi Mast 2x, Hélène van den Heuvel 1x, Jade Kraaikamp 1x, Koen van Barneveld 1x, Jeroen van Kappel 1x,