In Rhenen trad De Eemvogels afgelopen zaterdag aan tegen Arena. Net als vorige week was de verwachting dat het een gelijkopgaande wedstrijd zou worden. Een zeer spannende eerste helft werd met een minimale voorsprong afgesloten, 8-9. In de tweede helft viel het scorend vermogen weg. Een 16-12 nederlaag was het gevolg.

Tegen SDO werd er bij vlagen goed gespeeld en ook in de eerste helft tegen Arena speelden de Soesters goed. Na een 2-1 achterstand werd een voorsprong gepakt en deze werd tot het einde van de eerste helft behouden. De doelpunten werd ook mooi verdeeld onder het team. Doelpunten van Henk Luijk (2), Jordi Mast (2), Jeremi Mast (2), Hélène van den Heuvel, Elisa van Hengstum en Koen van Barneveld brachten De Eemvogels telkens op voorsprong.

Bij de start van de tweede helft was duidelijk dat er een gat geslagen moest worden om de tegenstander niet het gevoel te kregen dat er nog iets te halen viel. De eerste tien minuten van de tweede helft werd er door beiden ploegen echter niet meer gescoord en dit bleek in het nadeel van De Eemvogels. Jeroen van Kappel scoorde nog wel voor de Soesters, maar vervolgens sloeg Arena met vijf doelpunten op rij het beslissende gat. Doelpunten van Ilse van Barneveld en Jeremi Mast waren slechts voor de statistieken want in de chaotische en heel matige tweede helft van zowel thuis- als uitploeg en arbitrage viel er niets meer te halen voor de Soesters.

Komende week staat de wedstrijd tegen KCD op het programma en dit is wederom een kans voor De Eemvogels om de eerste punten te pakken in deze spannende en sterke poule.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 3x, Henk Luijk 2x, Jordi Mast 2x, Hélène van den Heuvel, Elisa van Hengstum, Ilse van Barneveld, Koen van Barneveld en Jeroen van Kappel.