Op zaterdag 19 januari werd de zaalcompetitie hervat met een uitwedstrijd in Enter. Blauw Zwart was daarin de tegenstander en vooraf was onduidelijk wat er van dit team verwacht kon worden. De ruststand was in het voordeel van de Soesters. Bij het laatste fluitsignaal stond er een nipte 15-13 nederlaag op het bord.

Zaterdag 19 januari reisden De Eemvogels af naar Enter voor de wedstrijd tegen Blauw Zwart. Een nog onbekende tegenstander voor De Eemvogels die in de stand 1 punt boven ons stond. Hier winnen zou betekenen dat de derde plek van Blauw Zwart overgenomen zou worden.

De eerste minuten van de wedstrijd werden bepaald door Blauw Zwart, De Eemvogels moest wennen aan het aanvalsspel van de tegenstander en aanvallend wilden de ballen er nog niet in. Nadat we tegen een 2-0 achterstand aankeken maakte Koen van Barneveld de openingstreffer voor De Eemvogels. Blauw Zwart wist nog even uit te lopen naar 4-1 maar daaropvolgend kwam De Eemvogels terug met een doelpuntenreeks van Jordi Mast, Koen van Barneveld, Jade Kraaikamp en Jeremi Mast, tussenstand 4-6 in het voordeel van De Eemvogels. De ruststand kwam uit op 6-8 dit met dank aan de doelpunten van Jeroen van Kappel en Hélène van den Heuvel.

Na de rust werd er wederom goed gestart door Blauw Zwart; ondanks twee treffers van Jeroen van Kappel wist Blauw Zwart de stand gelijk te treken naar 10-10. Tim Beuving kwam er aanvallend in voor Jeremi Mast en Daniëlle Ras maakte plaats in het veld voor Elisa van Hengstum. Helaas stokte het scoren van De Eemvogels, wat Blauw Zwart de mogelijkheid gaf om uit te lopen naar 15-10. Met nog zo’n 5 minuten te spelen werd de korf weer gevonden, de inmiddels terug gewisselde Jeremi Mast zorgden samen met Koen van Barneveld en Jeroen van Kappel voor een eindstand van 15-13.

Met zoveel goede kansen een onbevredigende eindstand voor De Eemvogels. Volgende week speelt De Eemvogels thuis tegen SEV.

Doelpuntenmakers: Jeroen van Kappel (4x) Koen van Barneveld (3x) Jeremi Mast (2x) Jordi Mast (2x) Jade Kraaikamp (1x) Hélène van den Heuvel (1x)