Na de teleurstelling van vorige week kon De Eemvogels zich deze week direct revancheren. SEV, de koploper, was in Soest de tegenstander en deze ploeg was tot op heden nog ongeslagen. Beide teams gingen met een 5-7 tussenstand de rust in. In de tweede helft gaf De Eemvogels niets meer weg en wist het een constant niveau te behouden. Eindstand 11-8 en daarmee een mooie overwinning voor de Soesters.

Bij de start van de wedstrijd was het gat tussen de teams 5 punten. Verlies zou betekenen dat De Eemvogels de aansluiting met de bovenste drie ploegen definitief zou verliezen. Voor de Soesters zat er dus weinig anders op dan winnen, ook al was de tegenstander in de eerste 5 wedstrijden nog ongeslagen gebleven. Vorige week verloor de ploeg uit Zelhem voor het eerst punten. Aan De Eemvogels de taak om die ongeslagen status te doorbreken.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de uitploeg. Binnen 5 minuten werd er tweemaal gescoord en was het voor De Eemvogels met name aanvallend zoeken. De ban werd gebroken door Elisa van Hengstum. Met dit afstandsschot begon het scorend wat meer te lopen voor de thuisploeg. In het restant van de eerste helft werden de doelpunten beide teams afgewisseld. Jade Kraaikamp, Jeroen van Kappel, Daniëlle Ras en Jeremi Mast scoorden. SEV wist daar 5 treffers tegenover te zetten. Daarmee kwam de ruststand op 5-7.

Voor De Eemvogels was het belangrijk om direct na rust scherp te starten aangezien het daar de vorige wedstrijden telkens de mist in ging. In de eerste helft stond de ploeg verdedigend goed, maar coach van Dijk gaf aan dat er nog een schepje bovenop moest.

In de tweede helft liet De Eemvogels zien waar de ploeg goed in is. Aanvallend kwam SEV er niet meer aan te pas. Door de hoge druk werd het spel van de tegenstander slordig en geforceerd. De Eemvogels bleef daarentegen zorgvuldig en geconcentreerd aanvallen. Bij de start van de tweede helft scoorden Hélène van den Heuvel en Jade Kraaikamp. De tweede treffer van Elisa van Hengstum betekende de eerste voorsprong en deze werd niet meer weggegeven. Treffers van Koen van Barneveld, Jeremi en Jordi Mast gooiden de wedstrijd in het slot. SEV wist in de tweede helft uiteindelijk eenmaal te scoren. Dit betekende ook het einde van de wedstrijd en daarmee een mooie overwinning voor De Eemvogels.

Na deze mooie teamprestatie zit de eerste helft van het zaalseizoen er op. Met 6 punten uit drie wedstrijden staan de Soesters op een vierde plaats en heeft het nog uitzicht op de eerste drie plekken. Daarvoor zal volgende week tegen SDO een goed resultaat behaald moeten worden. Deze ploeg staat 1 punt onder De Eemvogels.

Doelpuntenmakers: Elisa van Hengstum 2x, Jade Kraaikamp 2x, Jeremi Mast 2x, Hélène van den Heuvel 1x, Daniëlle Ras 1x, Koen van Barneveld 1x, Jeroen van Kappel 1x, Jordi Mast 1x