In de eerste zaalwedstrijd van dit seizoen werd De Eemvogels thuis nog verrast tegen het onbekende SDO. In Westerhaar werd het goede gevoel van vorige week meegenomen en was er ditmaal geen sprake van een verrassing. Na een ruststand van 6-6 werd er in de tweede helft nauwelijks meer wat weggegeven. De eindstand van 9-13 in het voordeel van de Soesters betekent dat de ploeg nog volop meedoet om de bovenste plaatsen.

Met vertrouwen na de overwinning van vorige week stapte De Eemvogels in de auto voor een lange rit naar Westhaar-Vriezenveenschewijk. Eenmaal aangekomen in de plaats vlakbij de grens met Duitsland moest het team nog enige tijd wachten omdat andere wedstrijden waren uitgelopen. Vanaf de start was duidelijk dat het team hongerig was en vol voor de overwinning wilde gaan. Met Rianne Koning, die haar basisdebuut maakte, begon het team scherp. In de eerste wedstrijd in Soest werd nog een ongelukkige 16-17 nederlaag geleden. Met het oog op de ranglijst was het team er veel aan gelegen zich nu niet te laten verrassen.

De openingstreffer kwam op naam van Henk Luijk die na enig blessureleed weer in de basis kon starten. De tweede van Luijk en een treffer van Daniëlle Ras betekenden een 1-3 stand. Vanaf dat moment werd het echter stuivertje wisselen. SDO kwam beter in de wedstrijd en kwam bij 5-4 voor het eerst op voorsprong. Mark Luijk had kort na zijn entree de vierde treffer gemaakt en was net als bij een eerdere invalbeurt van grote waarde voor De Eemvogels. Hélène van den Heuvel en Koen van Barneveld draaiden vervolgens de stand weer om. Kort voor rust werd de stand weer gelijk getrokken, ruststand 6-6.

In de tweede helft werd al snel duidelijk dat De Eemvogels beter met de kansen om sprong en verdedigend zeer sterk was. Achtereenvolgens Jordi Mast, Hélène van den Heuvel en Koen van Barneveld scoorden en daarmee kwam de tussenstand op 6-9. Met treffers van de gebroeders Mast en een afstandstreffer van Elisa van Hengstum werd de wedstrijd in het slot gegooid. Het slotstuk was voor Hélène van den Heuvel die met haar derde treffer de kroon op een zeer goede wedstrijd van het team wist te zetten.

Na deze mooie teamprestatie, mede tot stand gekomen door het goede spel van A-junioren Rianne Koning en Mark Luijk, staat volgende week de thuiswedstrijd tegen Arena op het programma (16.50 in Sportboulevard de Engh). Een goede kans voor De Eemvogels om te stijgen op de ranglijst.

Doelpuntenmakers: Hélène van den Heuvel 3x, Koen van Barneveld 2x, Henk Luijk 2x, Jordi Mast 2x, Daniëlle Ras 1x, Elisa van Hengstum 1x, Mark Luijk 1x, Jeremi Mast 1x