We zijn halverwege het zaalseizoen en daarmee op de helft van het volledige seizoen. Tijd om weer een rondje langs de velden te doen. Hoe staan de teams ervoor?

Kangoeroes

Iedereen die wel eens komt kijken bij de Kangoeroes is het natuurlijk allang opgevallen. De Klup wordt groter en groter en met de Kangoeroe Klupdag net achter de rug lijkt het einde nog niet in zicht. Nu er bij de trainers wat veranderingen doorgevoerd moesten worden was het even zoeken naar de juiste oplossing, maar gelukkig hebben we nieuwe trainers bereid gevonden om deze Klup te begeleiden. Het begeleidingsteam is zelfs uitgebreid en daar zijn we hartstikke blij mee. In de komende periode zal binnen de Klup iedereen worden geïnformeerd.

F1 en E1

Onder leiding van coaches Aniek en Elisa is de F1 het zaalseizoen ingegaan. Met veel nieuwe leden en pas voor het eerst echt wedstrijden spelen in de zaal is het natuurlijk even wennen. De jongens en meiden van de F zijn er echter al in geslaagd om punten te pakken en wedstrijd naar wedstrijd slagen ze er in om makkelijker de korf te vinden. Het team is met een ander team verwikkeld in de strijd om een plaats te stijgen op de ranglijst. Met een wedstrijd minder gespeeld is er voor de F nog alle kans om te stijgen. De strafworpen worden in ieder geval regelmatig gelijkgespeeld en zelfs gewonnen!

De E1 is doorgegaan met waar het op het veld mee was geëindigd: winnen. Op voorhand is het bij elke wedstrijd duidelijk dat het team voor de punten gaat en dat geen enkele tegenstander een makkelijke ochtend/middag tegemoet gaat. De tweede plaats in een sterke poule is tot nu toe het resultaat maar wie weet wat de tweede helft van het seizoen nog kan brengen. De koploper werd afgelopen zaterdag in een uitwedstrijd al over de knie gelegd, dat belooft wat!

D1 en C1

Op het veld was het voor de nieuwe D even wennen aan de manier van spelen. Daar werden al  wek de eerste punten gepakt en in de zaal draait het team nu heel goed mee in de middenmoot. Vrijwel alle wedstrijden zijn spannend en worden met een minimaal verschil van 1 of 2 doelpunten beslist. Het team scoort meer en de meiden verdelen de doelpunten ook meer en meer.  De trotse coaches langs de lijn geven wel weer wat een groei dit team doormaakt. De overwinning van afgelopen zaterdag was de kers op de taart. Met een 10-2 overwinning werd wel duidelijk dat er lijn in het spel zit.

Op het veld werd de C net als de E kampioen en dat betekent automatisch een wat zwaardere poule in de zaal. Het team gaat daar geweldig goed mee om want halverwege heeft het nog voldoende uitzicht op de bovenste plekken. Ook in deze poule worden de meeste wedstrijden met een klein verschil beslist en dat maakt het heel spannend om naar te kijken. Kom zeker een keer kijken bij de volgende thuiswedstrijd!

B1, A2 en A1

Tijdens het veldseizoen is vaak genoeg geschreven dat de B meer punten verdiende dan het op dat moment had. Het kwartje viel toen steeds net de verkeerde kant op. In het zaalseizoen is dat gelukkig helemaal anders. Het team staat nu op een mooie derde plek en een hogere klassering is meer dan mogelijk. Aanvallend wordt er meer gescoord dan op het veld en verdedigend staat het team gewoon goed. Afgelopen zaterdag werd er wederom gewonnen en daardoor draait het team mee in de bovenste regionen.

Voor de jonge A2 is het dit zaalseizoen even zoeken. Mede door blessures en wat wisselingen is er nog weinig in dezelfde samenstelling gespeeld. Dit heeft het team er niet van weerhouden om al punten te pakken en was het er een aantal keer ook al heel dichtbij. Afgelopen zaterdag werd er in Soest al een mooie overwinning geboekt en dit kan de komende weken alleen nog maar meer gebeuren.

De wedstrijden van de A1 zijn echte thrillers. Goed korfbal, veel spanning en veel doelpunten. Helaas werd de inhaalwedstrijd laatst verloren, maar desondanks doet het team mee voor het kampioenschap. Het team heeft in de komende weken nog een inhaalwedstrijd staan, ditmaal tegen de nummer 1. Bij winst is alles nog mogelijk voor deze geoliede machine.

Senioren

Onze seniorenteams draaien allemaal goed mee in de competities. Bij S3 en S2 is het soms even zoeken met invallers, maar gelukkig zijn velen bereid om ook een ander team te ondersteunen. Dit heeft er toe geleid dat S3 afstand heeft kunnen nemen van de onderste regionen en goed meedraait in de middenmoot.  S2 is er halverwege in geslaagd om mee te doen om de bovenste plekken. De koploper lijkt ongenaakbaar, maar alles daaronder is een prooi voor het tweede.

Het eerste team van de vereniging kent, eigenlijk net als op het veld, een wat grillige start van de competitie. De eerste twee wedstrijden werden ongelukkig verloren, maar twee weken geleden werd de koploper overtuigend verslagen en vorige week werd er ook in het verre oosten een mooie overwinning behaald. Wat in ieder geval opvalt is dat het team verdedigend weer staat als een huis en dat het aanvallend nog wat zoekende is. Halverwege de competitie hebben alle teams al punten verloren dus een zegereeks kan er zomaar voor zorgen dat ook het eerste weer volop meedoet voor het zilverwerk.