In de laatste wedstrijd van het zaalseizoen speelde De Eemvogels tegen koploper SEV. Thuis werd dit team verslagen dus het vertrouwen bij de Soesters was groot. Voor de wedstrijd werd al bekend dat de nummer twee punten had verspeeld en dat SEV daarmee kampioen was. Beide teams gingen desondanks vol voor de winst in de goedgevulde zaal. Bij rust stond het 4-8 en in de tweede helft kwam De Eemvogels pas echt los. De 12-18 overwinning was dik verdiend en het logische gevolg van een goede teamprestatie.

Vooraf was het balen dat eerder op de dag al duidelijk was geworden dat de nummer twee punten had verspeeld en dat de echte spanning daarmee iets minder zou zijn. Tegenstander SEV was daarmee al kampioen maar was er toch op gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Thuis hadden ze nog niet verloren en in de volgepakte zaal zat de sfeer er goed in. De openingstreffer van SEV werd met veel lawaai gevierd maar vervolgens bleef het een hele lange tijd heel stil. Achtereenvolgens wisten Jordi Mast, Jeroen van Kappel en Daniëlle Ras te scoren. Bij 1-5 volgde er één tegentreffer maar treffers van Koen van Barneveld en wederom Mast maakten dat het gat groter en groter werd. Vlak voor rust bracht SEV het gaat weer op vier.

In de rust werd besproken dat het zaak was om door te pakken. Zowel aanvallend als verdedigend zat De Eemvogels uitstekend in de wedstrijd. Het afmaken van de kansen was het belangrijkste. Zeker aangezien dat in de voorgaande wedstrijden moeizaam ging.

De start van de tweede helft was duidelijk voor SEV. Onder aanvoering van het publiek kwam het team langzaam dichterbij. Bij een 6-8 tussenstand gooide De Eemvogels de schroom van zich af en ging het weer korfballen. Geduldig uitgespeelde aanvallen werden goed afgerond. Daniëlle Ras scoorde nog driemaal en ook Ilse van Barneveld, Elisa van Hengstum en Jade Kraaikamp kwamen op het scoreformulier. Van de basis acht was het Jeremi Mast die de rij mocht sluiten met twee treffers. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en stond er een 12-18 eindstand op het bord. Daarmee is De Eemvogels het enige team dat tweemaal van de kampioen heeft weten te winnen. Een mooie teamprestatie waarbij invallers Hélène van den Heuvel en Henk Luijk met hun assists en verdedigende werk een belangrijke bijdrage wisten te leveren.

Met de overwinning in Zelhem heeft De Eemvogels het zaalseizoen met een positief gevoel afgesloten. De komende weken staan in het teken van de voorbereiding op de tweede helft van het veldseizoen. Op 20 april staat direct de uitwedstrijd tegen koploper Hebbes op het programma. In de resterende vijf wedstrijden heeft De Eemvogels alles nog in eigen hand.

Doelpuntenmakers: Jordi Mast 5x, Daniëlle Ras 4x, Koen van Barneveld 3x, Jeremi Mast 2x, Jade Kraaikamp 1x, Elisa van Hengstum 1x, Ilse van Barneveld 1x, Jeroen van Kappel 1x