De goede resultaten na de hervatting van de veldcompetitie maakten dat De Eemvogels na vorige week op de eerste plaats stond. Tegenstander Gemini had echter 1 wedstrijd minder gespeeld en daardoor 1 verliespunt minder dan de Soesters. Voor De Eemvogels lag er de kans om thuis in een directe confrontatie met de tegenstander uit Gouda een voorsprong op de ranglijst te creëren. Na een ruststand van 4-3 werd er uiteindelijk met veel strijd en inzet een 8-7 overwinning uit het vuur gesleept.

Vooraf was duidelijk dat het publiek een fysieke wedstrijd voorgeschoteld zou krijgen. De mentaal sterkste zou hoogstwaarschijnlijk aan het langste eind trekken. In de vorige wedstrijd was Gemini duidelijk slimmer en wisten zij een ruime overwinning te boeken. Het was De Eemvogels er veel aan gelegen om het ditmaal anders aan te pakken. Met geduldig aanvalsspel en een collectieve sterke verdediging zou de ploeg een kans hebben.

Het gevolg was dat de start van de wedstrijd duidelijk voor De Eemvogels was. Gemini opende de score met een strafworp maar vervolgens brachten doelpunten van Jeroen van Kappel en de gebroeders Mast De Eemvogels op voorsprong. Met de 4-2 van Soesterse hand leek een gat geslagen maar voor rust kwam Gemini nog terug tot 4-3.

In de rust werd besproken dat er na rust direct scherp gestart moest worden en dat de voorsprong koste wat kost behouden moest worden. Toch zakte de verdediging kort na rust iets in. Gemini boog de achterstand om in een voorsprong en de spanning onder de toeschouwers steeg tot een hoogtepunt. Jeremi Mast wist na een aanvallend moeilijke fase van de thuisploeg de gelijkmaker aan te tekenen. Wederom twee treffers van de tegenstander maakten dat het 10 minuten voor tijd 5-7 stond. Daarmee leek de eerste plaats op de ranglijst uit het zicht.

In de slotfase toonde De Eemvogels waarom het na 9 wedstrijden fier bovenaan staat. Het spel werd er niet perse beter op maar de ploeg wist nieuwe energie aan te boren en de wedstrijd in de slotfase volledig om te draaien. De 6-7 bracht het geloof terug en na de 7-7 ging het team vol voor de winst. Een paar minuten voor tijd scoorde aanvoerder Jeroen van Kappel met een afstandsschot de 8-7, tot grote vreugde van vrijwel alle aanwezigen. De scherpte werd de laatste minuten vastgehouden en de ploeg gaf niets meer weg. Er was zelfs nog ruimte om Daniëlle Ras een passend afscheid te geven na vele jaren in het eerste team van De Eemvogels. Vanaf volgend seizoen zal zij in het 2de spelen.

Met de winst staat De Eemvogels nog gelijk met Hebbes maar op onderling resultaat staan de Soesters eerste. Het gat met Gemini is nu 1 punt. Dit betekent dat het team het behoud van de eerste plaats in eigen hand heeft. Op 1 juni staat de thuiswedstrijd tegen De Corvers op het programma en op 15 juni treedt de ploeg in Nieuwegein aan tegen Koveni. Voor de Soesters dus nog twee finales om het seizoen mee af te sluiten.

Doelpuntenmakers: Jordi Mast 4x, Jeroen van Kappel 2x, Jeremi Mast 2x