S1
Team S1 2019-2020

Voor het eerst sinds begin maart stond er weer een officiële competitiewedstrijd op het programma voor het eerste team van De Eemvogels. Net als vorig seizoen werd de veldcompetitie begonnen met een uitwedstrijd in Amsterdam tegen Vlug en Vaardig. Bij rust stond er een duidelijke 0-4 voorsprong op het scorebord. De wedstrijd eindigde in een ruime 2-11 overwinning voor de Soesters die daarmee goed gestart zijn aan een nieuw seizoen in de 3de klasse.

Waar de wedstrijden tegen Vlug en Vaardig vorig seizoen twee keer vol spanning zaten, was deze eerste ontmoeting van dit seizoen allesbehalve spannend. Beide teams waren zoekende en begonnen moeizaam, maar De Eemvogels wist met geduldig spel de grote kansen af te ronden. Bij rust was er maar 4 keer gescoord, maar aangezien dit allemaal Soesterse treffers waren was er een ruime voorsprong opgebouwd.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. De thuisploeg was niet bij machte om de bal lang in de ploeg te houden en kwam sporadisch tot kansen. De Eemvogels creërde naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer en kwam ook steeds beter in het spel. Bij een voorsprong van 0-9 werd diep in de tweede helft de eerste tegentreffer geïncasseerd. Na nog 2 treffers van Koen van Barneveld werd er bij een 2-11 eindstand afgefloten.

Komende zaterdag om 15.30 is in Soest Oranje-Nassau de volgende tegenstander. Ook dit team zat vorig jaar in de poule van De Eemvogels en pakte het team in Amstelveen de volle punten. Zaak voor De Eemvogels om de goede start van dit seizoen dan door te trekken.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 4x, Jordi Mast 3x, Koen van Barneveld 2x, Jeroen van Kappel 1x, Mark Luijk 1x