Sporten is leuk, gezellig en goed voor je. Een veilig sportklimaat is hiervoor voorwaardelijk. Daarom wordt ook bij De Eemvogels aandacht besteed aan het veilig kunnen sporten.

Op onze site onder het kopje veilig sportklimaat staat omschreven wat het beleid is dat gevoerd wordt binnen onze vereniging. Het is goed hier eens in de zoveel tijd bij stil te staan. Naast dat alle bestuursleden van de vereniging in het bezit moeten zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), is dat ook van toepassing op alle trainer/coaches. Deze verklaring wordt afgegeven door het Ministerie van Justitie en Veiligheid en is voor de vrijwilligers van sportverenigingen gratis aan te vragen.

Via deze weg wil het bestuur de leden nogmaals benadrukken: Mocht er binnen de vereniging iets niet in orde lijken of een situatie je geen goed gevoel geven, meld dat dan bij een van de bestuursleden! Ook is het mogelijk contact op te nemen van een van de vertrouwenscontactpersonen van de vereniging. Daarmee kun je overleggen en zij kunnen je advies geven wat te doen. De telefoonnummers van deze personen vind je hier.