Na een pauze van enkele weken begon De Eemvogels afgelopen zaterdag aan het nieuwe zaalseizoen. In Wijk bij Duurstede was Viking de tegenstander bij de seizoensopening. In het eerste kwart ging het zeer gelijk op maar na 20 minuten liep De Eemvogels weg (6-11). Een mindere fase na rust werd tijdig een halt toegeroepen. Eindstand 12-17.

Met de vaste basisacht werd er gestart en al vrij snel werd duidelijk dat het niveau hoger lag dan in het afgelopen veldseizoen. Tot 5-5 werd er om en om gescoord. Aan Soester kant door doelpunten van Ilse van Barneveld en van de vier heren. Door een treffer van Daniëlle Ras werd een voorsprong gepakt die in het restant van de wedstrijd niet meer werd weggegeven. Bij rust was het gat 5 punten door onder meer de 6-11 van Elise Koning.

Na rust kwamen Nando Kraaikamp en Anouk Zwart in de ploeg. Viking wist met drie treffers wat dichterbij te komen maar Nando Kraaikamp onderbrak het ritme van de tegenstander met een mooie goal. Daarop liepen de Soesters weer uit naar 10-17. De twee late tegentreffers waren slechts voor de statistieken. Eindstand 12-17.

Volgende week is in Soest Arena uit Rhenen de volgende tegenstander.

Doelpuntenmakers: Jordi Mast 6x, Ilse van Barneveld 2x, Jeroen van Kappel 2x, Koen van Barneveld 2x, Jeremi Mast 2x, Daniëlle Ras 1x, Elise Koning 1x, Nando Kraaikamp 1x